Ga naar de inhoud

spoga + gafa 2020 gaat normaliter door

Ruim 3 maanden voor de start van spoga + gafa gaf KoelnMesse een stand van zaken over de voorbereiding van de vakbeurs in deze aparte tijden. De tuinbouwsector bereidt zich immers voor op de tijd na de Coronacrisis en de hervatting van het bedrijfsleven. KoelnMesse heeft als doel om de internationale tuinretailndustrie op de best mogelijke manier te ondersteunen bij haar terugkeer naar het nieuwe normaal en om de veiligste, meest betrouwbare opties voor de bezoekers en standhouders in zijn beurscomplex te creëren. Daarom benadrukt de organisatie dat spoga + gafa van 6 tot 8 september 2020 in Keulen zal plaatsvinden. De planning van de het grootste gardenlifestylevakbeurs ter wereld is dan ook volop aan de gang. Ondanks de bijzondere situatie verloopt de exposantenregistatie uitstekend en bevindt het aantal aanmeldingen zich op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Uiteraard reageren sommige exposanten en bezoekers onzeker op het feit dat heel wat professionele events en publieksevenementen worden geannuleerd. Zo ontving KoelnMesse bijvoorbeeld heel wat vragen toen bekendraakte dat het Oktoberfest 2020 in München werd geannuleerd. Als vakbeurs met een b2b-oriëntatie onderscheidt spoga + gafa zich fundamenteel van sportevenementen, populaire festivals en andere b2b- en b2c-beurzen. Spoga + gafa verwacht begin september ongeveer 40.000 bezoekers die over drie dagen en 230.000 m² verspreid zullen worden over het ganse Koelnmesseterrein. Dit is een duidelijk verschil met veel van de afgelaste massa-evenementen en stelt KoelnMesse bijvoorbeeld in staat om een ​​gewenste social distancingregels te respecteren. Dit wordt zo ook gecommuniceerd in het openbaar en naar de politiek gecommuniceerd. 

In samenspraak met de autoriteiten en de partners die de beurs ondersteunen, zal KoelnMesse de nodige criteria en maatregelen vastleggen voor de komende editie. Deze omvatten onder meer adequate hygiënemaatregels, afstand tussen de verschillende deelnemers aan het event en strikte regels voor het verloop aan de ingangen, in de hallen en op de stands. KoelnMesse vertrouwt op het professionele gedrag van exposanten en bezoekers. Verder zullen alle deelnemers aan het event volledig worden geregistreerd, zal er optimaal gebruik worden gemaakt van de flexibiliteit en de omvang van het beurscomplex en zal KoelnMesse zijn digitale begeleidingssystemen inzetten.

spoga + gafa wil tot slot benadrukken dat de vakbeurs enkel georganiseerd als deze voor iedereen succesvol kunnen verlopen. Mocht de organisatie vaststellen dat een relevant deel van de bezoekers, omwille van opgelegde restricties of de gezondheidsrisico’s, toch besluit om deze editie links te laten liggen, dan zal de situatie opnieuw worden geëvalueerd en wordt er gehandeld in het belang van alle partners.

Share