Ga naar de inhoud

Tijssen Goed voor Dieren neemt biomerk Via Organica over

Diervoederproducent Tijssen Goed voor Dieren neemt het biologische merk Via Organica over van de firma Voerwaarts. Tijssen voert zelf al het biomerk Bivo en versterkt met deze overname haar positie in het biologische voedingssegment voor hobbydieren. “Consumenten die met kippen starten, willen dit goed en bewust doen en kiezen vaker voor biologisch voer. We zien dan ook een sterke groei in de afzet van biologisch hobbyvoer. De overname van Via Organica past bovendien heel goed binnen ons bedrijf. We kunnen alle voeders in eigen huis produceren en verpakken. Bovendien vormt het assortiment een meerwaarde voor onze klanten in de branche”, aldus Paul-Peter Tijssen, mededirecteur van Tijssen Goed voor Dieren. 

Voerwaarts is onlangs een nieuwe weg ingeslagen met circulaire diervoeders. Dat zijn voeders die volledig zijn gemaakt van rest- en retourstromen van humane voeding. Voerwaarts krijgt door het afstoten van zijn bio-activiteiten de ruimte om zich naast het reguliere hobbyvoer beter te focussen op circulair voer.
“Hoewel het nog in de kinderschoenen staat en het nutritioneel een hele puzzel is, is het dankbaar om bij te dragen in het opruimen van de voedselverspilling en volledig varkensvoer te maken dat een extreem lage CO2-foodprint heeft”, zegt August Offenberg, medeoprichter van Voerwaarts.

Share