Ga naar de inhoud

Torqx Capital Partners nieuwe eigenaar van Ocean Nutrition

Private equity-bedrijf Torqx Capital Partners sloot een partnership met de eigenaars voor de overname van Ocean Nutrition, een toonaangevende expert in premiumvoeding voor de segmenten aquaristiek en aquacultuur. Torqx verwerft een meerderheidsbelang in Ocean Nutrition Europe en Marine Nutrition Thailand (samen Ocean Nutrition). Als actieve medeaandeelhouders zullen de huidige eigenaars Erik Van den Brande en Ward Brijs het bedrijf blijven leiden. Ocean Nutrition – met hoofdkantoor in het Belgische Essen – is een vooraanstaande leverancier van visvoer voor zowel zee- als zoetwatervissen en voor viskwekerijen en broedstock aquacultuur. Daarnaast produceert het bedrijf ook gespecialiseerd en innovatief voer voor biotechbedrijven, laboratoria en onderzoeksfaciliteiten. Vanuit het Belgisch hoofdkantoor bedient Ocean Nutrition een breed cliënteel, waaronder aquariumexperten, distributeurs en aquacultuurbedrijven. In Thailand exploiteert het bedrijf een ultramoderne productiesite die droge, diepgevroren en op artemia gebaseerde voeding van hoge kwaliteit produceert en die rechtstreeks verkoopt aan aquacultuurkwekerijen en distributeurs van aquaristieke producten. De hoogwaardige referenties van Ocean Nutrition, die aan strenge kwaliteitscontroles worden onderworpen, vormen de voeding voor een breed gamma vis- en garnalensoorten. Ocean Nutrition, ruim 40 jaar geleden opgericht in San Diego (VS), werd in 2009 overgenomen door Erik Van den Brande en Ward Brijs. Zij startten ook de productiesite in Thailand.

“Wij zijn erg trots dat we sinds de oprichting van Ocean Nutrition hoogwaardige producten en een dito service kunnen aanbieden aan ons cliënteel met wie we een langdurige samenwerking opbouwden. Tegenwoordig zijn we een gevestigde onderneming met een solide en gerenommeerde merknaam in de sector, gesteund door een unieke knowhow. We noteren heel wat uitdagende groeimogelijkheden en willen graag nieuwe partnerschappen met gelijkgestemde bedrijven aangaan om onze snelle expansie verder te zetten. We zijn verheugd dat we onze krachten met Torqx kunnen bundelen. Ze begrijpen onze business, het DNA van ons bedrijf en onze toegewijde dienstverlening”, geven Erik Van den Brande en Ward Brijs aan.

“We krijgen de unieke kans om te investeren in een uitzonderlijk bedrijf als Ocean Nutrition, dat zich al vele jaren met succes onderscheidt als een innovatieve voedingsexpert. We zijn zeer onder de indruk van de prestaties van Erik en Ward en het ganse Ocean Nutrition-team. Bovendien bewonderen we de kwaliteit van deze firma en het enthousiasme van haar medewerkers, de uitstekende reputatie en de continue focus op de realisatie van partnerships met klanten en leveranciers. Wij kijken ernaar uit om Erik en Ward te ondersteunen bij het nastreven van hun ambitieuze groeidoelstellingen en complementaire acquisities in de sector van aquaristiek en aquacultuur aan te reiken. Deze investering illustreert Torqx’ diepgaande ervaring met partnerships en investeringen in door de eigenaar geleide bedrijven om zo een duurzame groei in een versneld tempo te realiseren”, vult Laurent Blumberg, Investment Director van Torqx, aan.
Voor deze transactie traden DLA Piper en NautaDutilh op als juridische adviseurs. PWC stond in voor het financiële en fiscale luik van deze deal, Common Ground trad op als bedrijfsfinancieringsadviseur voor de verkopers.

Share