Ga naar de inhoud

Turkse litterfabrikant Karakaya voor de eerste maal op ANIDO

Karakaya Bentonite, opgericht in 1954, is trots Turks familiebedrijf, dat producten en oplossingen van topkwaliteit voor de bentonietsector aanbiedt. De firma is al vele jaren gespecialiseerd in industriële producten, zoals boorbentoniet. Een paar jaar geleden besloot Karakaya zijn expertise aan te wenden in de petcaresector en ook te investeren in de productie van kattenbakvulling. Het werd de eerste producent van kattenbakvulling op basis van sodium bentoniet in Turkije. Het doel van de onderneming om uit te groeien tot een keyspeler voor litter gebaseerd op sodium bentoniet in Europa. Veel sodium bentoniet wordt in de VS en Canada geproduceerd. Dit maakt dat het transport en de distributie heel wat tijd in beslag neemt en tot onderbrekingen in de supply chain kan leiden. Dit is bij Karakaya niet het geval. De fabriek is gevestigd dicht bij de luchthaven van Ankara, van waaruit de producten makkelijk naar iedere Turkse haven worden verzonden.

Karakaya ontwikkelde en produceerde al kattenbakvulling onder private label voor enkele van ’s werelds meest bekende bedrijven in de petcaresector. Tevens hielp het bedrijf om met succes diverse nieuwe winkelmerken van litter te lanceren. De inhouse R&D-afdeling van Karakaya kan producten ontwikkelen die perfect inspelen op de snel veranderende markttendensen. Tijdens de pandemie legde Karakaya zich hoofdzakelijk toe op de productie van huismerken, waardoor het een betrouwbare partner voor ondernemingen en dierenspeciaalzaken in veel Europese landen is geworden.

Sandy

Naast private label biedt het bedrijf met Sandy en Cat’s Grey ook twee eigen merken aan. Sandy is een premium litter, dat wordt aangeboden in de varianten Unscented, Baby Powder, Marseille Soap, Ocean Breeze en Active Carbon. Kenmerkend zijn de superfijne korrels die zorgen voor een perfecte klontering en maximale absorptie. Cat’s Grey heeft de natuurlijke kleur van sodium bentoniet. Het productassortiment bestaat uit Sensitive (zonder parfum voor gevoelige neuzen), Cotton Blossom (voor liefhebbers van de geur van frisse was) en Vanilla & Tangerine (dat de mandarijngeur uit de tuinen van Tanger combineert met een vanille toets. Opvallend Cat’s Grey wordt ook geleverd in unieke zak van 16 kg met een verborgen zijhandvat en rits. Alle zakken zijn gemaakt van recycleerbaar milieuvriendelijk plastic.

De 16 kg-verpakking van Cat’s Grey

Karakaya (stand 566) neemt nu ook voor de eerste maal deel aan ANIDO zodat de Benelux-markt kan kennismaken met de referenties van deze specialist in kattenbakvulling.

Share