Ga naar de inhoud

Uitkijken naar Interzoo 2022

Tags:

De belangstelling voor Interzoo 2022, de internationale vakbeurs voor de petcarebranche die van 24 tot 27 mei 2022 in Neurenberg wordt georganiseerd, blijft groeien. De organisator WZF GmbH laat immers weten dat er momenteel circa 1.300 exposanten uit meer dan 60 landen zijn ingeschreven. Met een totale brutto-oppervlakte van ruim 105.000 m² biedt Interzoo 2022 de vakbezoekers een uniek overzicht van de nieuwste producten en diensten voor honden, katten, vissen, reptielen en tal van andere huisdieren.
“Ondanks de uitdagingen die Covid-19 met zich meebracht, heeft de wereldwijde huisdierenindustrie zich de afgelopen twee jaar positief ontwikkeld,” aldus Norbert Holthenrich, voorzitter van de Duitse federatie voor huisdierenhandel en -industrie (ZZF), de eresponsor van Interzoo. Maar sinds het begin van de pandemie zijn de toeleveringsketens ernstig verstoord, met productieproblemen en stockbreuken als gevolg. Holthenrich ziet Interzoo als een kans om de focus te verleggen en de weg vrij te maken voor nieuwe business: “Fabrikanten en inkopers kunnen elkaar weer persoonlijk ontmoeten op ’s werelds toonaangevende beurs in Neurenberg om nieuwe zakelijke contacten te leggen en interessante producten te ontdekken.”

Het sterke internationale karakter van de beurs garandeert de bezoeker een globaal marktoverzicht, aangezien ruim 80 procent van de exposanten van buiten Duitsland komen. Italië, het VK, de VS, Nederland en Spanje vormen de grootste internationale delegaties. Er tekenen in totaal elf nationale paviljoens present, waarvan sommige groter dan voorheen: Brazilië, het VK, India, Italië, Canada, Singapore, Taiwan, Tsjechië en de VS, dit jaar aangevuld met de nieuwkomers Frankrijk en Zuid-Korea. WZF noteerde ook dat de geboekte standruimte uit een aantal Europse landen fors toenam, zoals Turkije (+114%) en Spanje (+15%) met elk ongeveer 60 exposanten. Ook van buiten Europa noteerde men een grotere vraag, bijvoorbeeld uit Zuid-Korea (+33%) en India (+22%) met respectievelijk ruim 20 en 40 exposanten.

WZF/Frank Boxler

Net als in het verleden vormen producten voor honden en katten het grootste deel van het aanbod (47%) op Interzoo, gevolgd door knaagdieren (10%), siervogels en aquaria (elk 8%). Het assortiment ‘supplementaire producten voor de dierenspeciaalzaak’ vertegenwoordigt 6 procent, net als de diervoedingstechnologie. Referenties voor tuindieren maken ongeveer 5 procent van het totaalaanbod uit. Verder zijn ook kleinere segmenten, zoals vakliteratuur, winkelinrichting en verpakkingen, op de beursvloer terug te vinden.

Met de opheffing van de reisbeperkingen en de beproefde hygiënestrategie verwacht Dr. Rowena Arzt, directeur vakbeurzen bij WZF GmbH, ook sterke internationale bezoekersaantallen.
“Bij eerdere Interzoo-evenementen kwam meer dan een kwart van de bezoekers uit Duitsland en driekwart uit het buitenland (ongeveer 42% uit Europa en ongeveer 30 procent van daarbuiten). Wij verwachten een vergelijkbare opkomst tijdens Interzoo 2022. Er zullen ongetwijfeld minder bezoekers uit sommige Oost-Europese en Aziatische landen opdagen gezien de situatie aldaar. Dit doet niets af aan de positie van Interzoo als ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor deze sector: het event blijft veel mogelijkheden bieden voor internationale contacten, interactie en business.”

Tevens is er nu een nieuwe Interzoo-app beschikbaar om een link te leggen tussen de digitale en fysieke wereld. Deze biedt een handig overzicht van het aanbod en helpt bezoekers zich voor te bereiden op hun beursdeelname. De app, die kan worden gedownload via de gebruikelijke appstores, reikt tevens uitgebreide informatie aan over exposanten, producten en merken. Ook een interactieve plattegrond en een persoonlijke beursplanner zijn op de app beschikbaar. Een andere praktische functie is de ‘Ticket Wallet’, waarin bezoekers hun toegangskaarten en andere documenten kunnen opbergen. Digitaal contactmanagement, een populaire functie op Interzoo.digital, is eveneens beschikbaar via de app. Bezoekers kunnen zo digitaal netwerken, afspraken plannen of visitekaartjes uitwisselen met andere professionals of exposanten.

Naast het brede aanbod van producten en diensten vormt het randprogramma van de beurs een duidelijke meerwaarde voor de deelnemers. Zo wordt op 23 mei, één dag voor de start van het event, het Petfood Forum Europe gehouden, waar deskundigen zullen spreken over de nieuwste trends, onderzoeken en innovaties op de petfoodmarkt in Europa. Deze conferentie, in samenwerking met WATT Global Media, biedt de gelegenheid tot interactie en netwerken. Een andere blikvanger in het randprogramma vormen de vijf Interzoo Country Sessions waarin trends en marktdata in West-Europa, Brazilië, Scandinavië, China en de VS worden besproken. De Interzoo Sustainability Session legt dan weer de nadruk op het belang van duurzaamheid in de petcare-industrie. Trends en ontwikkelingen zullen worden geïllustreerd en uitgediept aan de hand van best-practicevoorbeelden. Deze sessie begint met een presentatie van het Sustainable Transformation Lab van de Antwerp Management School (AMS), dat de resultaten van de recentste Interzoo-duurzaamheidsstudie zal delen en tevens een overzicht van de huidige situatie in de huisdierenindustrie zal geven. Ook zijn er plannen voor een Petfluencer-sessie, bijdragen over aquariumproducten en start-up presentaties. Verder vormt Interzoo de ontmoetingsplaats voor diverse, internationale brancheorganisaties. Zo worden ook ditmaal tijdens de vakbeurs een overkoepelende evenement voor de International Pet Associations (IPAC) en de jaarlijkse bijeenkomsten van de European Pet Organization (EPO) en de Ornamental Fish International (OFI) gehouden.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.interzoo.com.

Share