Ga naar de inhoud

UNIZO en aangesloten sectorvereniging BTV: “Laat alle tuincentra heropenen zodra het veilig kan!”

UNIZO en de bij haar aangesloten Belgische Tuincentra Vereniging (BTV)/Association Belge des Jardineries (ABJ) roepen de overheid op om de sluitingsplicht voor haar sector dringend te herbekijken. De tuin- en plantencentra zijn gediscrimeerd, wanneer bloemen en planten enkel mogen aangeboden worden in andere distributiekanalen zoals winkels met voeding en dierenvoeding. “Met ons assortiment bloemen en planten kunnen we een positieve rol spelen in de fysieke en geestelijke gezondheid van mensen. We helpen de mensen actief en gezond bezig te blijven in hun tuin en op die manier de quarantainemaatregelen draaglijker te maken”, argumenteert Dirk Ballekens, directeur van de vereniging. “Die centra in bloemen en planten die (dieren)voeding verkopen en daardoor mogen openblijven, bewijzen vandaag dat het veilig kan. Laat ons dan ook alle tuincentra die dit wensen  en die de veiligheid kunnen garanderen weer open gaan en gun op die manier iedereen binnen onze sector een gelijk speelveld. In onze tuincentra doen we er echt alles aan doen om de gezondheid van onze medewerkers, klanten en leveranciers maximaal veilig te stellen. En dat met ons ‘Corona Garden Security Protocol’, waarin we zelfs strengere normen opnamen dan de overheid voorschrijft. Die normen worden, zonder uitzondering door al onze aangesloten tuincentra onderschreven. Het is dan ook contraproductief en zorgt voor ongenoegen om tuincentra in twee kampen te verdelen, louter op basis van assortiment.” 
Verschillende regeringsleiders én UNIZO riepen afgelopen weekend nog op om maximaal aan het werk te blijven waar dat in veilige omstandigheden mogelijk is. “Vele tuincentra willen alvast niets liever dan voortdoen, personeel aan het werk houden en omzet genereren”, stelt UNIZO-topman Danny Van Assche vast. 
De uitbaters van tuincentra rekenen er op dat de overheid hen snel allemaal laten heropenen van zodra de sanitaire maatregelen dit op een verantwoorde wijze toelaten

Share