Ga naar de inhoud

Unizo verkiest Imby Pet Food tot ‘Starter van het Jaar’

Tags:

Op donderdag 24 februari stelde Unizo, de grootste ondernemersorganisatie van Vlaanderen en Brussel, haar nationale ‘Starter van het Jaar’ voor. Deze titel ging dit jaar naar het Antwerpse bedrijf Imby Pet Food dat duurzame hondenvoeding op basis van insecten en plantaardige eiwitten produceert en verdeelt. Imby staat voor In My Backyard en combineert ondernemerschap met maatschappelijk engagement.

De ‘Starter van het Jaar’-verkiezing is door UNIZO in het leven geroepen om mensen aan te zetten de sprong naar het ondernemerschap te wagen. Starters zijn namelijk de nieuwe cellen in ons economisch weefsel. Zij zorgen voor de broodnodige innovatie die elke economie nodig heeft om te floreren. En de cijfers tonen dat ondernemerschap bij veel Vlamingen in het bloed zit: vorig jaar -in volle coronaperiode- steeg het aantal nieuwe ondernemingen met maar liefst 11% tot een recordaantal van 72.2777. Eén van die nieuwe bedrijven was dus Imby Pet Food.
“Twintig procent van de globale vleesproductie gaat naar voeding voor onze huisdieren. Die veeteelt draagt in grote mate bij aan de uitstoot van broeikasgassen”, stelt bezieler Nicolas Bartholomeeusen. Hij ontwikkelde zijn duurzame hondenvoeding dan ook met het expliciete doel om de ecologische pootafdruk van honden verkleinen. Met succes, want er is niet alleen deze bekroning, maar er lonkt ook een uitbreiding naar andere Europese landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Share