Ga naar de inhoud

Vafo Group neemt resterende aandelen Allco Tiernahrung over

Het Duitse bedrijf Allco Tiernahrung wordt Vafo.de. De toonaangevende Europese fabrikant van dierenvoeding Vafo Group heeft het resterende belang verworven in het Duitse familiebedrijf, dat zich in 2017 bij de groep aansloot. Dit jaar wordt het een 100% dochteronderneming van Vafo Group die zal opereren onder de nieuwe bedrijfsnaam Vafo.de. In de zes jaar van hun samenwerking hebben de twee bedrijven aanzienlijke successen geboekt. Vafo Group verwerft het resterende belang in Allco Tiernahrung en wordt daarmee eind 2024 de enige eigenaar van het welvarende Duitse bedrijf. Dit is een belangrijke mijlpaal voor beide bedrijven. Allco, dat al meer dan 50 jaar actief is op de markt voor huisdierenverzorging, werd in 2017 onderdeel van de groep. In die tijdspanne boekten beide bedrijven samen veel successen.

De overname opent de deur naar nieuwe mogelijkheden voor de groep op de Duitse markt. “Duitsland is de belangrijkste markt voor ons in Europa, en het is daar waar we verder willen investeren en onze marktpositie willen uitbreiden. We hebben een veelbelovende verkoop- en marktpositie bereikt dankzij het intensieve werk van Jörg Lefers en zijn team. Ik ben blij dat we samen zullen blijven en in de nabije toekomst voor veel innovatie zullen zorgen”, zegt Pavel Bouška, voorzitter van de raad van bestuur van Vafo Group. De diverse merkenportfolio van laatstgenoemde onderneming biedt klanten een breed scala innovatieve producten en premiumdiensten. Jörg Lefers blijft aan het roer van VAFO.de: “We hebben veel energie gestoken in de lancering van de VAFO-merken in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) en hebben een wijdverspreide bekendheid en distributie van de belangrijkste merken Brit en Carnilove bereikt. Nu is het tijd om dit werk naar het volgende niveau te tillen.”

De overname past in de visie van Vafo Group om haar marktaandeel gestaag te vergroten. In dit tijdperk van globalisering en digitalisering wil het bedrijf zijn waarden omzetten in een eenduidig imago, de communicatie effectiever en gerichter beheren en nog dichter bij de Duitse klanten staan door hen betere oplossingen voor hun behoeftes te bieden. Het toegewijde Allco-team onder leiding van Managing Director Jörg Lefers en Head of Sales Carsten Weerts zal Vafo.de ook in de toekomst blijven leiden. Het Duitse team zal binnenkort ook in staat zijn om de volledige private label portfolio in alle formaten aan te bieden. Vafo wil haar aanwezigheid blijven uitbreiden en de vlaggenschipmerken Brit en Carnilove, die in heel Europa vertegenwoordigd zijn, blijven ondersteunen. Na afronding van de overname plant Vafo Group een grote expansie, intensieve investeringen en verdere overnames in Duitsland.

Share