Ga naar de inhoud

VAFO Group rondt acquisitie Pooch & Mutt af

VAFO Group heeft de overname afgerond van Pooch & Mutt, een van de snelst groeiende petfoodbedrijven in het Verenigd Koninkrijk. Deze miljoenenovereenkomst is het hoogtepunt van een succesvolle samenwerking tussen de twee bedrijven, die in 2020 begon toen VAFO een minderheidsbelang in het Britse firma verwierf. VAFO is de langetermijnproductiepartner van Pooch & Mutt. Ze namen in 2020 een minderheidsbelang in Pooch & Mutt, verhoogden dit naar 40% in 2022 en hebben nu de laatste 60% verworven. Met de financiële en productiesteun van VAFO is Pooch & Mutt de afgelopen jaren met meer dan 400% gegroeid en ligt het bedrijf op koers om in 2023 een omzet van £18 miljoen te behalen.

De oprichter van Pooch & Mutt, Guy Blaskey, blijft aan bij Pooch & Mutt als CVO (Chief Visionary Officer) en zet zijn rol in het managementteam van de VAFO Group voort. De dagelijkse leiding van Pooch & Mutt komt in handen van Managing Director Paul Dennison, die in die rol de afgelopen 12 maanden fantastisch werk leverde, samen met het managementsteam van Pooch & Mutt.
“We maken nu al een paar jaar deel uit van de VAFO-groep en het voelt echt als een familie. We zijn allemaal gericht op het produceren van geweldige kwaliteitsproducten om huisdieren te helpen hun beste leven te leiden. In tegenstelling tot veel bedrijfsovernames is dit geen oefening in efficiëntie en kostenbesparing. VAFO heeft onze groei de afgelopen jaren ondersteund, waarin we ons personeelsbestand hebben verdrievoudigd, onze omzet hebben verviervoudigd en een hele reeks geweldige nieuwe producten hebben ontwikkeld. Het succes heeft niet alleen te maken met het merk Pooch & Mutt. Als onderdeel van de VAFO-familie zijn we de Britse vertegenwoordigers voor al hun productiecapaciteiten, die de beste en meest uitgebreide zijn op de Europese markt voor huisdierenvoeding. We werken met hen samen om een aantal van de grootste retailers in het land te bevoorraden. Later in het jaar lanceren we een tweede merk, Planet Pet Society, een ‘huisdierenproject’ van mij om ’s werelds meest duurzame dierenvoeding te ontwikkelen op basis van Second Chance-ingrediënten. Daarnaast gebruiken we onze aanzienlijke online-capaciteiten om de digitale activiteiten van de groep in Europa uit te breiden. Dit is echt een spannende tijd voor mij, het team en Pooch & Mutt en de ganse VAFO-groep”, aldus Guy Blaskey.

Share