Ga naar de inhoud

VAFO neemt Dagsmark Petfood over

Eind januari heeft VAFO Group, Europese producent van superpremium huisdierenvoeding, de overname van het Finse bedrijf Dagsmark Petfood succesvol afgerond. Dagsmark maakt nu deel uit van VAFO Group en zal zijn activiteiten voortzetten met behoud van het bestaande personeelsbestand. Dankzij deze overname wordt VAFO de onbetwiste marktleider op het gebied van petfood in de Scandinavische landen. In Finland wordt VAFO Group momenteel vertegenwoordigd door dochteronderneming Prima Pet Premium, die ook een nieuwe fabriek voor droogvoer exploiteert onder de naam VAFO Finland. Deze faciliteit opende vorig jaar haar deuren. Dagsmark voegt zich bij de twee bedrijven, terwijl die zich voorbereiden op verdere expansie van VAFO Group op de lokale markt.
“Dit is een strategische zet voor VAFO-groep en voor Prima Pet Premium, de producent van het best verkopende huisdierenvoeding op de lokale markt, Hau-Hau Champion, in het bijzonder. Samen met de natvoerproductie van Dagsmark zullen we onze positie versterken. Tevens biedt deze transactie om uit te breiden naar andere Scandinavische markten”, zegt Timo Pärssinen, CEO van Prima Pet Premium.

Dagsmark is voornamelijk gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van natvoer voor huisdieren en vormt daarmee een aanvulling op het productieportfolio van VAFO Group op de Finse markt. De overname omvat de productiefaciliteit van Dagsmark in de stad Mellilä, ongeveer 60 km ten noordoosten van Turku. Riikka Koskenohi, CEO van Dagsmark Petfood, ziet veel positieve punten in de overname: “Dit is een zeer goede zaak voor ons. Dankzij de nieuwe eigenaar krijgen we extra middelen en expertise om meer te investeren in ontwikkeling.”
De producten van het Finse bedrijf, dat in 2016 werd opgericht, zullen ongewijzigd blijven: de focus blijft liggen op het maximale gebruik van lokale ingrediënten voor de productie van zowel droog- als natvoer en snacks voor huisdieren. Dit sluit nauw aan bij de filosofie die VAFO volgt in haar eigen productiefaciliteiten. Petr Kříž, de onlangs benoemde voorzitter van de raad van bestuur van Dagsmark en hoofd fusies en overnames bij VAFO Group, benadrukt: “Een fundamentele pijler binnen de duurzaamheidsstrategie van VAFO is de lokale productie van premium petfood voor de regionale markten. Daarbij maak we ook gebruik van lokale grondstoffen. Hiermee willen we ons duidelijk onderscheiden van onze wereldwijde concurrentie .In deze context sluit Dagsmark, met zijn expertise in de productie van natvoer, perfect aan bij onze visie.”

Share