Ga naar de inhoud

Veel aandacht voor duurzaamheid tijdens DIY, Pro & Garden 2022

Na meer dan 3 jaar kijkt de doe-het-zelf-, pro- en tuinretail er enorm naar uit om elkaar eindelijk weer persoonlijk te ontmoeten tijdens de vakbeurs DIY, Pro & Garden op maandag 5 & dinsdag 6 september aanstaande in Kortrijk Xpo. Als ontmoetingsplatform voor de professionele DIY, Pro & Garden-community is een bezoek aan de beurs dé uitgelezen kans om trends en innovaties te spotten, de juiste businesspartners te ontmoeten en oplossingen te vinden in de huidige uitdagende tijden. Tijdens deze 35ste editie van DIY, Pro &Garden kunnen dhz-zaken, tuincentra en de vakhandel terecht bij ruim 140 exposanten om er hun ruim producten- en dienstenaanbod te ontdekken. Op de exposantenlijst staan niet alleen heel wat gevestigde waarden, maar ook talrijke nieuw- en terugkomers.

Specifiek voor tuincentra (en doe-het-zelfzaken met een petafdeling) is een bezoek aan DIY, Pro & Garden meer dan de moeite waard. Het tuinsegment blijft immers één van de voornaamste pijlers binnen het totale aanbod op DIY, Pro & Garden, waardoor de tuinretailer er de recente evoluties en ontwikkelingen in de branche kan waarnemen. Bovendien overlapt de eerste beursdag samen met ANIDO, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de petcare-industrie in de Benelux en Noord-Frankrijk. Aangezien petcare een belangrijke omzetgenerator voor veel tuincentra vormt, kunnen ze in één klap 2 vakbeurzen bezoeken. Belangrijk om weten is wel dat ANIDO haar deuren al om 18u sluit, terwijl DIY, Pro & Garden tot 21u toegankelijk is. Laatstgenoemd event paste immers de openingsuren aan, waardoor de beurs is nu elke dag van 11u tot 21u toegankelijk is. Let wel, enkel doe-het-zelfzaken en tuincentra hebben toegang tot beide beurzen.

Duurzaamheid is actueler dan ooit. Uiteraard gaat de organisatie van DIY, Pro & Garden niet aan het thema voorbij. Zo wordt er een volledig duurzaamheidspaviljoen opgezet: de Green Deal stand, waar u als bezoeker in één opslag de bedrijven of leveranciers die inzetten op duurzaamheid terugvindt. Bovendien kunnen bezoekers er hun eigen bedrijf op duurzaamheid laten scannen en zo hun duurzaamheidsscore checken. Ook in het randprogramma is er aandacht voor sustainability. Zo is er op maandag 5 september om 10u de lezing ‘Duurzaamheid en energetische renovatie als business opportuniteiten voor de DIY, Pro & Garden -sector’.van Hans Verboven, professor duurzaamheidsmanagement aan de Universiteit Antwerpen. Een opvallende gast tijdens deze uiteenzetting is Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Laurent van België, die hiervoor speciaal naar de vakbeurs afzakt. Een dag later (om 9u30) bespreekt James W. Inglis, de ex-Vice-President Merchandising & Strategic Development van The Home Depot tijdens een livestream zijn nieuw boek ‘Breakthrough Retailing’ en schetst hij 10 principes voor efficiënte retailing. Vooraf inschrijven voor beide seminaries is noodzakelijk aangezien de plaatsen beperkt zijn.

Voor meer informatie over DIY, Pro & Garden of een gratis voorregistratie, kunt u terecht op de website www.diy-pro-garden.be.

Share