Ga naar de inhoud

Veel belangstelling voor spoga+gafa 2023

spoga+gafa, de belangrijkste tuinlifestylevakbeurs ter wereld, kijkt terug op een succesvol jaar 2022. Nadat het event een tientallen jaren in september plaatsvond en na een pauze van twee jaar door corona, vierde spoga+gafa op 19 juni 2022 een succesvolle herstart. Tegelijkertijd lanceerde men met succes de eerste fase van haar digitale netwerkplatform spoga+gafa 365. Het succes in 2022 vertaalt zich nu in een sterke herboeking- en registratiegraad voor de komende editie in juni 2023. Ook de ‘Global DIY-Summit’ van EDRA/GHIN en HIMA in Berlijn, die slechts twee dagen voor de start van spoga+gafa afloopt, zorgt voor een positieve invloed op het aantal inschrijvende exposanten. Momenteel ligt het aantal deelnemers en de totale geboekte beursoppervlakte al significant hoger ten opzichte van dezelfde periode voor de editie 2022. Vooral uit Azie en in mindere mate Noord-Amerika is de interesse beduidend hoger. Het centrale thema voor de komende editie, die van 18 tot en met 20 juni 2023 in Keulen wordt georganiseerd, luidt ‘Social Gardens – Places of encounters’.

Het thema focust zich op de verbindende kracht van tuinen. “Of men nu samen tuiniert, feest viert of ontspant, tuinen, balkons en terrassen, maar ook tuincentra en bouwmarkten zijn ontmoetingsplaatsen voor families, vrienden en buren. Wij willen op spoga+gafa benadrukken hoe fabrikanten en de handel deze functie van de tuin ondersteunen: van tuingereedschap voor peuters over wooninterieurs met volledig uitgeruste buitenkeukens tot initiatieven voor het delen van gereedschap”, aldus Stefan Lohrberg, directeur van spoga+gafa. “Bovendien zal duurzaamheid een cruciaal aandachtspunt binnen onze industrie blijven. We vinden het altijd belangrijk om nieuwe thema’s in de schijnwerpers te zetten en zo onze exposanten en bezoekers een oriëntatie te geven voor de presentatie van hun aanbod op de beursvloer.”

Een bijzondere focus ligt op het BBQ-segment, dat tijdens spoga+gafa 2023 in hallen 7 en 8 terug te vinden zal zijn. De organisatie noteerde in deze productcategorie alvast een stijging van het aantal exposanten uit Noord-Amerika en de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) die herinschreven. Deze firma’s gaven de kwaliteit van de Duitse en internationale bezoekers op als reden om terug deel te nemen. Onder andere merken als Char Broil, Santos, Traeger, Enders en Campingaz bevestigden al hun deelname, sommigen zelfs met een grotere stand dan in 2022.
De leveranciers van buitenmeubelen zullen eveneens een sterke exposantengroep vormen op spoga+gafa 2023. Ruim 80 procent van de bedrijven die in 2022 deelnamen, schreven al in 2023 al tijdens de vroegboekfase die midden september 2022 afliep. Deze positieve boekingstrend hield aan, zodat spoga+gafa 2023 zich nu al mag verheugen op de aanwezigheid van het merendeel van de wereldwijde leveranciers van buitenmeubilair. Merken, zoals Glatz, Doppler of Kettler, Apple Bee, LIFE Outdoor Living en 4SO zakken alvast af naar spoga+gafa 2023.

De exposanten op spoga+gafa weerspiegelen steeds de diversiteit van de gardenlifestyle-industrie. In 2023 zullen de internationale topspelers uit het segment ‘spelen in de tuin’ en de fabrikanten van plantenpotten en decoratie-artikelen hun assortiment presenteren op de vakbeurs, vaak zelfs in grotere stands dan voorheen. standruimtes van normale grootte of zelfs groter. Ook zijn er enkele nieuwkomers die voor het eerst deelnemen aan het event, zoals BIG-Spielwarenfabrik. In hal 6 wordt het aanbod ’tuinaanleg & -verzorging’ alvast uitgebreid. Onder meer Bosch, Merotec en Ikra tekenen alvast present.

Omdat de Global DIY Summit slechts twee dagen voor de start van spoga+gafa in Berlijn wordt georganiseerd, zullen veel internationale tuinprofessionals een bezoek aan spoga+gafa koppelen aan deze conferentie. Hierdoor kan de doe-het-zelfbranche tijdens de drie beursdagen van spoga+gafa kennismaken met de nieuwe producten en de actuele trends en ontwikkelingen in de internationale tuinbranche. Een eyecatcher is ook het exclusieve avondevenement op zondag (de eerste beursdag). Het biedt de bezoekers en exposanten de kans om op de Rheinterrassen met elkaar van gedachten te wisselen en de gesprekken van overdag te intensiveren, met uitzicht op de Rijn en de Dom van Keulen.

Share