Ga naar de inhoud

Voff Premium Pet Food neemt Energique over

Voff Premium Pet Food, een toonaangevende Europese producent van natuurlijke premium dierenvoeding met hoofdkantoor in Stockholm (Zweden), kondigt de de overname van Energique aan. Energique is een Nederlandse fabrikant van natuurlijke rauwe honden- en kattenmaaltijden, die ook op de internationale markt actief is. Met deze overname verruimt Voff zijn portfolio van natuurlijke premium huisdiervoedingsmerken en betreedt hiermee voor het eerst de Nederlandse markt. Daarnaast versterkt het zijn positie op de Centraal-Europese markt. Energique vult Voff’s bestaande portfolio van toonaangevende merken en producten aan met haar natuurlijke, hoogwaardige complete rauwe diervoeding. Daarnaast is er ook de unieke veterinaire dieetlijn RAW Vetererinary Diets, die wordt ingezet in honderden dierenklinieken in Nederland en België. Het is de eerste acquisitie van Voff in Nederland en de negende sinds de start van de onderneming in 2014.

Energiques vorige eigenaren Esmae Minne en Karel Nijholt kiezen ervoor, om na het overdragen van de operationele leiding van Energique aan de nieuwe managing director Jan Fokko Nijdam in de loop van 2023, een stap terug te zetten.
“We zijn erg trots op waar we Energique sinds 2015 hebben gebracht en zien dat deze overname het bedrijf veel kansen kan bijbrengen. We vertrouwen erop dat Voff de juiste nieuwe eigenaar is om Energique verder te ontwikkelen in de toekomst”, vertellen Esmae Minne en Karel Nijholt.

“Ik ben verheugd om deel uit te maken van een zeer hoogwaardig bedrijf als Energique en ook van het geweldige team van collega’s en experts bij Voff. Ik kijk er naar uit om de volgende stap te zetten in de verdere groei van Energique”, stelt Jan Fokko Nijdam, de toekomstige managing director van Energique.
“We zijn verheugd dat Energique zich bij Voff aansluit. We hadden de firma al heel lang op onze radar en we zijn blij dat we nu onze krachten bundelen. Energique is een erg sterk merk dat bekend staat om zijn uitzonderlijke kwaliteit, een uitstekende productiefaciliteit. Bovendien deelt het bedrijf onze passie om huisdieren gezonder en gelukkiger te maken. Deze overname verbreedt de geografische voetafdruk van Voff en versterkt onze positie in Centraal-Europa. We zijn verheugd om het Energique-team bij Voff te verwelkomen en kijken ernaar uit om samen te groeien”, aldus Mårten Bernow, CEO van Voff Premium Pet Food.

Share