Ga naar de inhoud

Welke maatregelen kan ik in mijn dierenspeciaalzaak nemen om de Coronaverspreiding tegen te gaan?

Tot nader order mogen dierenspeciaalzaken nog open blijven. Bij veel ondernemers en hun medewerkers heerst er momenteel echter heel wat ongerustheid over het Coronavirus. Om de verspreiding van Covid-19 tegen te gaan, is het aangewezen om de nodige maatregelen in acht te nemen. Hieronder zetten we alvast enkele belangrijke adviezen voor u op een rijtje:

  • Respecteer de regels inzake ‘social distancing’ ook op de werkvloer: laat uw personeelsleden steeds voldoende afstand (minstens 1,5 meter) houden onderling of met het cliënteel. Vermijd tevens fysiek contact.
  • Zorg voor een goede hygiëne in uw zaak. Oppervlaktes die veelvuldig worden aangeraakt, zoals kassa’s, betaalterminals, deur(klink)en, balies en dergelijke moeten regelmatig ontsmet worden. Toiletten, wasbakken en lunchkantines worden best extra grondig gereinigd.
  • Voorzie op duidelijk zichtbare plaatsen ontsmettingsmiddelen voor uw medewerkers en eventueel ook uw klanten. Adviseer uw personeel om regelmatig hun handen te wassen.
  • Druk uw personeel op het hart om indien mogelijk steeds handschoenen te dragen. 
  •  Personeelsleden die ziektesymptonen, zoals hoesten en koorts vertonen, blijven beter thuis. 
  • Stimuleer contactloos betalen of raad de consument aan met de betaal- of kredietkaart af te rekenen. Cashtransacties zijn te vermijden.
  • Raad de klanten aan om niet langer dan noodzakelijk in de winkel te blijven. 

Zit u met vragen over allerlei vragen over het Coronavirus, neem dan een kijkje op de website www.info-coronavirus.be of bel naar het gratis nummer 0800 14 689. Wilt u meer te weten over een eventuele technische werkloosheid voor uw medewerkers of andere werkgerelateerde vragen, surf dan naar www.rsvz.be. Ligt u wakker van financiële vragen omtrent de impact van Covid-19, stuur dan een mailtje naar corona@febelfin.be

Share