Ga naar de inhoud

Whimzees opent nieuwe productiefaciliteit in Nederlandse Veendam

Het merk Whimzees staat voor natuurlijke hondenkauwsnacks die de tandhygiëne bevorderen. Deze worden geproduceerd door Paragon Pet Products dat sinds vorig jaar deel uitmaakt van het Amerikaanse WellPet. Eind juni 2019 opende Whimzees officieel een nieuwe fabriek in Veendam (Nederland), die de sterke groei van het merk moet ondersteunen. Het nieuwe gesofisticeerde bedrijfsgebouw is opgetrokken volgens de hoogste normen op het vlak van productiekwaliteit en veiligheid en zal de productiecapaciteit van het merk verdubbelen.
“De laatste jaren konden we onder meer door de toenemende belangstelling voor natuurlijke kauwsnacks mooie groeicijfers realiseren. Met de opening van onze nieuwe productiefaciliteit willen we tegemoet komen aan de stijgende vraag naar onze artikelen en willen we ons blijven inzetten om het beste, gezondste en leukste product voor honden wereldwijd te vervaardigen”, aldus Camelle Kent, CEO van WellPet. “Kwaliteit en veiligheid zijn twee van onze pijlers en in die optiek hebben we ervoor gekozen om de kwaliteitsstandaarden van onze nieuwe fabriek het industriegemiddelde te laten overstijgen.”

Het gebouw kreeg een AA-rating van het Britse Retail Consortium(BRC). Deze rating, die de BRC Global Standard voor voedselveiligheid weerspiegelt, is de hoogst haalbare en wordt enkel uitgereikt aan fabrieken die als voorbeeld dienen op het vlak van kwaliteits- en voedselveiligheidsnormen. De kauwsnacks van Whimzees, die momenteel in 32 landen wereldwijd worden verdeeld, worden tevens op een duurzame manier geproduceerd. Dankzij het gebruik van geavanceerde productiemethodes worden onder meer 40 procent minder energie verbruikt en 90 procent van het afval is composteerbaar.

Share