Ga naar de inhoud

Whitebridge Pet Brands en Agras Pet Foods voltooien fusie

Whitebridge Pet Brands, de Amerikaanse producent van onder meer Tiki Pets® katten- en hondenvoer, toppings en snacks, en Agras Pet Foods, de Italiaanse fabrikant van huisdierenvoeding onder de merken Schesir, Stuzzy en Adoc, kondigden aan dat zij hun fusie hebben afgerond. Beide ondernemingen zijn nu volledig in handen van de Belgische investeringsmaatschappij NXMH. Het nieuwe bedrijf zal voortaan onder de naam Whitebridge Pet Brands opereren vanuit de kantoren in St. Louis, Missouri en Genua. Olivier Amice, de huidige CEO van Whitebridge Pet Brands, wordt de CEO van het gecombineerde onderneming.
“Ons doel is altijd geweest om een wereldwijde firma op te bouwen in natuurlijke gezondheidsvoeding voor dieren. Samen zetten Whitebridge en Agras een grote stap in die richting met een verkoop in meer dan 50 landen en met vier fabrieken. Nog belangrijker is dat Agras en Whitebridge compatibel zijn, dankzij de getalenteerde teams, een gedeelde voedingsovertuiging van natuurlijke en minimaal verwerkte huisdierenvoeding en een portfolio van sterke, doelgerichte merken die inzetten op de gezondheid en het welzijn van honden en katten. Deze fusie gebeurt in de geest van onze filosofie ‘Better Together’. Het stelt ons in staat om onze ontwikkeling te versnellen, waardoor we nog meer kunnen inzetten op innovatie voor extra markten”, schetst Amice.

Pietro Molteni, voormalig CEO van Agras, is enorm trots op het werk dat is verricht sinds hij het bedrijf overnam en leidde. “Ik ben ervan overtuigd dat de samenwerking van de twee teams de nieuwe onderneming de unieke kans zal bieden om wereldwijd een uniek bedrijf in huisdierenvoeding op te bouwen. Ik zal dan ookmijn volledige steun verlenen tijdens de overgang.”

Share