Ga naar de inhoud

Yarrah Organic Petfood pakt uit met recycleerbare packaging

Yarrah Organic Petfood introduceert als eerste Nederlandse producent van biologisch honden- en kattenvoer recycleerbare verpakkingen voor zijn merken Yarrah en DANO Sinds april 2021 worden alle droogvoerverpakkingen gemaakt uit monoplastic. Hierdoor zijn de zakken volledig recyclebaar. Tevens verbeterde Yarrah de receptuur van de producten, zodat de voeding nog nauwer aansluit op de behoeften van het dier.
“Wereldwijd worden er jaarlijks miljoenen vervuilende plastic zakken verbrand”, vertelt Bas van Tongeren, CEO van Yarrah Organic Petfood. “Met volledig biologische producten belasten we de planeet al zo min mogelijk, maar ook de verpakking speelt natuurlijk een rol. Door te kiezen voor materiaal dat verwerkt kan worden tot nieuwe plastic producten, maken we ons assortiment nog duurzamer.”

Yarrah verpakt het droogvoer bewust in mono PE, ofwel plastic dat uit één soort bestaat en daardoor volledig recycleerbaar is.
“In onze zoektocht naar een betere verpakking hebben we alle opties onderzocht. Voor ons is monoplastic de allerbeste keuze. Veel mensen denken bij duurzaam meteen aan papier, maar daar kleven nadelen aan. Er is bijvoorbeeld een plastic coating nodig aan de binnenkant, wat de opties voor hergebruik sterk vermindert”, legt Van Tongeren uit. “Ook kiezen we niet voor biologisch afbreekbaar plastic, want dit verteert lang niet altijd helemaal op de composthoop en kan dan microplastics achterlaten. Gelukkig kunnen afvalverwerkers onze nieuwe zakken omsmelten en het zo een nieuw leven geven.”

Share