Ga naar de inhoud

Zijn deze Zoomark-innovaties iets voor jouw zaak?

Tags:

Tijdens de afgelopen editie van de vakbeurs Zoomark International, die van 15 tot 17 mei 2023 in Bologna plaatsvond, presenteerden de meer dan 1.050 exposanten een brede waaier aan nieuwe producten. Hieronder tonen we je in woord en beeld de nieuwigheden van een 100-tal standhouders. Ongetwijfeld zitten er diverse innovaties tussen die perfect in jouw aanbod passen.

Innovaties van volgende firma’s
Geen zin om alle nieuwigheden te bekijken? Klik op de gewenste exposant en kom onmiddellijk bij zijn nieuw(e) product(en) terecht.
IV San Bernard, 4 Pets, Afripellet, Ajour, Almo Nature, Animal Boulevard/Petsolutions, Aquael, Aqualapka, Artero, Beeztees, Benebone, Blue Pet, Branni Pets, Buddycare, Bugalugs, Canagan, Champion Petfoods, Company of Animals, Connolly’s Red Mills, Coucour, Croci, CSI Urine, Curli, Delcon Petfood, Dose Pet Care, Eden Holistic Pet Foods, Edgard&Cooper, Ferplast, Ferribiella, Flamingo Pet Products, flexi Bogdahn International, FuzzYard, Gameat, Gaun, Gimborn, Going Kolombo, Good !D, Grandorf, Grizo, Group Depre, Hagen, Happy Hen, Hello Teds, Hemp Hero, HobbyFirst, Homerdog, Hunter, Imac, Inspired Pet Nutrition, Interpet, Interquell, Intersand, Jampy, Jaz Toys, JR Farm, Karakaya, Kentucky Dogwear, Kinlys Group, Kong, Kurgo, Laroy Group, Lider Pet Food, Lintbells, Liu-Jo Pets, LoNa, M-Pets, Marly&Dan, Martin Sellier, Max&Molly, Mealberry, Millamore, Moderna Products, Monge, Morso, MyFamily, Nobby Pet Shop, Nucci Group, Orange Pet Brands, Paikka International, Pawr, Pet Concept, Petvision, Prodac, Savic, Special One, The Sustainable People, Tolsa, Transgroom, Trilly Tutti Brilli, United Petfood, United Pets, Vafo Group, Van Baal Textiles, Vanrobaeys, Versele-Laga, Vitakraft, Wahl, Whitebridge Pet Brands, Widu, Zolux en Zoo Med Laboratories.

IV San Bernard
Deze Italiaanse onderneming zette zijn ruim gamma verzorgingsproducten voor honden en tal van accessoires voor professionele groomers in de kijker.

4Pets
Centraal op deze stand stond Noir, een nieuwe transportbox voor in de wagen die in 8 verschillende formaten beschikbaar is. Deze is vervaardigd uit hoogwaardige materialen. Zo zijn de kunststofonderdelen verstevigd met glasvezel. De deur van de bod kan gesloten worden met individuele sleutels. De bodemplaat is urinebestendig. Deze kennel onderging verschillende crashtest en is gecertifieerd door TÜV. Het product is in Zwitserland ontwikkeld en geproduceerd.

Afripellet
Dit is het eerste bedrijf dat op duurzame manier hygiënisch strooisel vervaardigt van de doppen van Afrikaanse pindanoten. Deze milieuvriendelijke korrels binden niet enkel urine en vieze geuren, maar isoleren tevens tegen hitte en koude. Ze zijn geschikt voor katten, konijnen, cavia’s, hamsters, muizen en reptielen. Afripellet blijft droger en is meer absorberend dan conventionele bodembedekking (tot 500% absorptievermogen). Hierdoor is het minder gevoelig voor schimmel. Het is bovendien biologisch afbreekbaar.

Ajour
Onder het merk Pino zette dit Belgisch bedrijf zijn aanbod eet- en drinkkommen in de kijker. Deze voor 70% uit zand vervaardigd en vallen op door hun duurzaam karakter. Ze worden in een maatwerkbedrijf geproduceerd. Blikvangers waren onder meer een snorharenvriendelijke slowfeeder voor katten en een speciale voeder- en drinkkom voor honden met lange oren. De firma viel trouwens in de prijzen en won met haar nieuwe slowfeeder voor katten een Pet Vision Award in de categorie ‘Green Transition’.

Almo Nature
Je kon echt niet naast deze reusachtige olifant van ruim 5 meter hoog en 6 meter lang kijken op de stand van deze Italiaanse producent van honden- en kattenvoeding. Het enorme kunstwerk, ontworpen door Andrea Morini, stond model voor de re-integratie-economie die Almo Nature nastreeft. Het merk is immers eigendom van de Capellino Foundation, die in 2018 door Pier Giovanni Capellino, de oprichter van Almo Nature, werd opgestart. De inkomsten van de stichting – na aftrek van de kosten en belastingen – worden ingezet voor re-integratieprojecten die de biodiversiteit op onze planeet beschermen.

Animal Boulevard/Petsolutions
Beide ondernemingen, die voor het eerst deelnamen aan Zoomark, deelden een stand. Animal Boulevard zette onder meer de Home&Away-collectie centraal. Deze omvat stijlvolle manden, draagtassen en dergelijke, die uitblinken door hun prijskwaliteit-verhouding. Daarnaast konden de bezoekers ook de producten van Red Dingo, dat door Animal Boulevard in België en Nederland wordt verdeeld, ontdekken. Petsolutions legde de focus op het recent gelanceerde merk Dynapet. Hieronder wordt een assortiment hypoallergene voedingssupplementen voor honden ter aanvulling op een gebalanceerde voeding aangeboden. Deze helpen gezondheidsproblemen op te lossen, maar ook te voorkomen. Een andere nieuwkomer waren de speeltjes van Playscent. Het betreft duurzaam en intens speelgoed dat de zintuigen van de hond prikkelt: zien, proeven, ruiken en voelen. Het is verkrijgbaar in 3 smaken en kleuren: kip (geel), varken (rood) en rund (blauw).

Aquael
Woody lijn is een unieke collectie hondenspeelgoed die is ontworpen om de gezondheid en het welzijn van de dieren te bevorderen. De speeltjes bevatten 100% gerecycled hout. Daarnaast bevordert het merendeel van referenties de mondhygiëne. Sommige van de speeltjes hebben gaten om snoepjes in te verstoppen. Daarnaast werd met de Hypermax 4500 een nieuwe aquafilter voorgesteld, die zowel voor de ervaren als de beginnende aquariaan geschikt is.

Aqualapka
Een opvallende innovatie hier was vitaminewater voor honden, dat in Polen en Italië wordt geproduceerd en de dieren helpt om gezond en gehydrateerd te blijven. De bron van het gebruikte water is gecertificeerd. Het water wordt via omgekeerde osmose driemaal gefilterd. Het water bevat diverse mineralen en vitaminen, die speciaal ontwikkeld zijn om de spijsvertering, het tandvlees, de gewrichten te ondersteunen. Tevens is er een relaxerende en een energieboostende formule beschikbaar. Aangeboden in de natuurlijke smaken kip, bacon, zalm en melk. De flessen zijn volledig recycleerbaar.

Artero
Deze nieuwe shampoo voor professionele groomers is supergeconcentreerd en garandeert een diepe reiniging. Tsunami is samengesteld op basis van azijn, waardoor het vet en vieze geuren uit de vacht verwijdert. De shampoo is ideaal als eerste wasbeurt en wordt aangeboden in flacons van 5 liters. Kenmerkend is de langdurige frisse en bloemige geur.

Beeztees 
De consument inspireren en hem/haar een leuke winkelbeleving aanreiken, blijft belangrijk voor de winkelier. Daarom toonde deze Nederlandse firma, terug te vinden op de stand van een Italiaanse verdeler, hoe je speeltjes op een aantrekkelijke manier kan presenteren.

Benebone
Dit Amerikaans familiebedrijf vervaardigt een reeks hoogwaardige, duurzame en heerlijke kauwspeeltjes voor honden. In ons land worden de producten verdeeld door Petsolutions. De nieuwste referentie is Benebone Tripe Bone, die gekenmerkt wordt door een natuurlijke rundssmaak en -geur. Bovendien kan deze innovatie tegen een stootje. Het speeltje is voorzien voor holtes om een extra lekkernij in te verstoppen.

Blue Pet
Deze Ierse onderneming, die in de Benelux wordt verdeeld door de firma Malanico, presenteerde een gamma natuurlijke supplementen, die op basis van zeewier worden vervaardigd. Het bedrijf kweekt het zeewier zelf.

Branni Pets
Dit Spaans-Italiaans bedrijf hoogwaardige producten die hondenbaasjes toelaten om hun viervoeter te gaan wandelen. Eyecatcher was de elegante lijn June, die onder meer halsbanden, harnassen en bijhorende handtassen uit kwalitatief rundsleer omvat. Deze zijn uitgevoerd in diverse pastelkleuren.

Buddycare
In het ruime aanbod verzorgingsproducten viel ons oog op de havermout hondenshampoo. Deze is speciaal verrijkt met huidkalmerende colloïdale havermout en vitamines. Deze zachte shampoo biedt verlichting en rehydratatie bij kleine huidirraties. Het product telt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bugalugs
De lijn Bugalugs No Rinse Shampoo reinigt en verfrist de vacht van de hond tussen wasbeurten door, zonder water nodig te hebben. De schuimformule is perfect voor dagen zonder bad en laat de vacht zacht en glanzend achter met een langdurige geur. Deze unieke formule is veganistisch en cruelfree. Verkrijgbaar in 4 verschillende geuren.

Canagan
Canagan Insect is een licht verteerbare hypoallergene voeding die uitstekend geschikt is voor honden met een gevoelige maag of allergieën. Deze volledig graanvrije referentie maakt het gebruik van de larven van de zwarte soldaatvlieg om een voedzame, gezonde en koolstofarme maaltijd voor viervoeters te ontwikkelen. Aangeboden in 100% recyclebare verpakking. Daarnaast werd ook de snackrange Canagan Softies voor honden en katten gelanceerd. Deze zijn verrijkt met collageen om de huid en vacht in optimale conditie te houden.

Champion Petfoods
Het merk Orijen bracht een nieuwe voeding op de markt dat specifiek bestemd is voor kleine hondenrassen. Ze omvat 85% ingrediënten van dierlijke oorsprong. Deze nieuwkomer is leverbaar in 2 varianten: Puppy en Marine Fish. Acana pakte op haar beurt uit met variant Kitten. Deze premiumvoeding is vervaardigd met 75% dierlijke ingrediënten en bevordert het zicht, het geheugen en de spijsvertering. Tevens worden de spieren en beenderen ondersteund. Acana Kitten is zowel in droog- als natvoer verkrijgbaar.

Company of Animals
Onder de noemer Coachi werd een nieuwe range trainingsproducten voorgesteld, die geschikt is voor honden en puppy’s van minstens 8 weken. Het gamma focust op training op basis van positieve leerervaringen. De reeks die uitgevoerd is in leuke kleuren is opgedeeld in segmenten: Learn, Play en Fun & Tricks.

Connolly’s Red Mills
Go Native Dental Super Sticks en Treats zijn vegetarisch en nu ook volledig gebaseerd op plantaardige recepten. Dit betekent dat alle 100% natuurlijke ingrediënten afkomstig zijn van uitsluitend plantaardige bronnen. Bovendien bevatten ze o.a. glucosamine en MSM, die gezonde botten en tanden bevorderen. Bovendien helpt de unieke textuur de tanden reinigen en plakvorming te reduceren. De verpakking is volledig recycleerbaar.

Coucour
Deze Belgische onderneming is gespecialiseerd in de productie van Himalayan cheesebones en liet de internationale petcare-industrie kennismaken met zijn ruim en gevarieerd assortiment. Daarnaast introduceerde deze exposant Dog Pop: een snack die gebaseerd is op popcorn. Elk zakje Dog Pop is gevuld met kleine stukjes kaas, die binnen enkele seconden tot leven komen in de magnetron. Deze volledig natuurlijke snacks is gemaakt van 100% melk en telt meer dan 65% eiwit. Bovendien bevat Dog Pop weinig lactose en is dus volledig verteerbaar.

Croci
Bijzonder leuk was de collectie Celebrations van Croci. Deze laat eigenaars toe om hun viervoeters ook feestelijk uit te dossen naar aanleiding van een huwelijk of dergelijke. Op die manier kunnen zij extra meegenieten van feestmomenten.

CSI Urine
CSI URINE® Vloer & Oppervlakte Reiniger Concentraat bevat speciaal geselecteerde microbes en enzymen voor een kwalitatieve reiniging en geurbestrijding. Zo verlost het huizen van die typische hondengeur.

Curli
Een nieuwkomer was deze hoogwaardige collectie uit appelleder. Ze omvat diverse harnassen en lijnen. Door het gebruik van dit leer wordt de CO2-uitstoot fors gereduceerd. De harnassen vallen op door hun ergonomische eigenschappen en bieden de honden veel comfort.

Delcon Petfood
Blikvanger hier was de vloeibare topping ‘Le Sauce’, die de voeding van honden en katten naar een hoger niveau tilt. De topping is compleet natuurlijk en is onder meer met groenten, zoals zoete paprika, erwtjes en wortelen, bereid. Het product wordt aangeboden in kuipjes van 85 gram, verpakt in een multipack van 8 stuks.

Dose Pet Care
Deze exposant zette zijn assortiment voedingssupplementen One A Day centraal. Voor honden zijn er in totaal 7 verschillende referenties, de lijn voor katten omvat 3 varianten.

Eden Holistic Pet Foods
We vernamen dat deze exposant zijn aanbod met de Gourmet Range uitbreidt. Deze natuurlijke en complete voeding wordt gelanceerd in 3 varianten: Duck&Herring, Goose&Turkey en Salmon&Pheasant. Daarnaast was er de introductie van de All Natural Training Treats. Deze bevatten 75% vlees. Er is keuze tussen de smaken Kip&Tijm, Hert&Salie en Lam&Peterselie.

Edgard & Cooper
De nadruk lag bij deze Belgische standhouder onder meer op het gamma hondensnacks. Deze worden aangeboden in 4 verschillende varianten, namelijk Bites, Biscuits, Bars en Strips. Daarnaast stond ook het nieuwe assortiment kattenvoeding in de kijker. Dat is vervaardigd op basis van vers vlees en is graanvrij. Er wordt zowel droog- als natvoer aangeboden.

Ferplast
Hydor breidt zijn assortiment nu ook uit naar het vijversegment. Daarbij wordt zowel apparatuur voor zowel de kleine als de professionele vijver aangeboden. Ferplast bracht dan weer een volledig nieuwe lijn met dental speelgoed op de markt. Deze zijn erg robuust. In sommige items kunnen ook beloningssnacks worden verstopt.  De lijn vegetarische dental snacks ‘100% snacks’ werd uitgebreid met 2 nieuwe varianten: Relaxing Effect & Joint Health. Deze zijn zowel los als in zakjes verkrijgbaar.

Ferribiella
Nettuno is een fles voor het schoonmaken van de hondenplasjes tijdens wandelingen in de stad. De fles heeft een inhoud van 150 ml en gemaakt van zachte siliconen. Ze wordt uitgebracht in 5 levendige kleuren. De fles is uitgerust met een praktische karabijnhaak om aan een riem of tas te bevestigen. De kliksluiting met membraandispenser voorkomt dat er water lekt en zorgt voor een gemakkelijke en precieze richting van de waterstraal. Daarnaast lanceerde deze Italiaanse firma ook nog LatteMiele Royal: deze hondensnacks zijn verkrijgbaar in 3 formaten en zijn bereid met geitenmelk en honing.

Flamingo Pet Products
In de eerste plaats vernamen we dat deze onderneming sinds kort met een Italiaans salesteam is gestart. Met Pull Chew & Play werd een reeks touwen uit stevige materialen voorgesteld, waarbij er ook exemplaren zijn voor grote hondenrassen. Verder werd ook de reek Rubba voorgesteld. Het betreft kauwspeelgoed voor honden dat voor 100% geproduceerd is uit natuurlijk rubber. De speeltjes zijn niet-giftig, veilig en milieuvriendelijk. Sommige modellen werd specifiek ontworpen om de mond- en tandverzorging te bevorderen. Voor de zomermaanden introduceerde deze Belgische exposant de Fountain Doggy Pool, die de viervoeter verfrissing moet brengen. Deze is leverbaar in 3 formaten. Tot slot wordt eind juni onder de merknaam Gelato for dogs een gamma hondenijs uitgebracht. Er is keuze tussen 2 displays met verschillende smaken. De eerste display omvat de smaken vanille, aardbei en appel, de tweede biedt de varianten banaan, framboos en ananas aan. Verder ontdekten we nog een nieuwe speelmat voor katten, enkele leuke regenjasjes voor honden en een paar nieuwe kerstitems.

flexi Bogdahn International
Deze specialist in rollijnen viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan en dat wordt op de stand duidelijk in de kijker geplaatst. Qua nieuwigheden werd de nieuwe rollijn flexi XTREME voorgesteld, deze valt op door zijn robuustheid en is dan ook geschikt voor intensief gebruik.

FuzzYard
Op de stand van deze Australische onderneming, die dit jaar zijn twintigste verjaardag vierde, viel ons oog op enkele grappige placemats die onder voederkommen van katten kunnen geplaatst worden. Deze kregen ludieke namen die verwijzen naar bekende muzikanten en zangers: Catty B, Catboy Slim, Meowly Cyrus, Kendrick Lemeow,… Verder pakte deze exposant uit met Meowdular, een concept met kattenmeubels die makkelijk aan elkaar kunnen worden verbonden.

Gameat
Onder het merk Gusto werd een ruim gamma natuurlijke kauwsnacks voor honden voorgesteld. Het aanbod diverse referenties op basis van hertengewei, varkensoren, kippenpoten en dergelijke.

Gaun
Deze nieuwe generatie eco-drinkbakken voor kippen zijn gemaakt uit gerecycled plastic. Ze zijn verkrijgbaar in 5 maten: 1,5, 3, 5, 8 en 10 liter. Het handvat aan de bovenkant vereenvoudigt het verplaatsen en maakt ophangen eveneens mogelijk. De poten van de drinkbak zorgen voor extra hoogte, waardoor het water schoner blijft en de kippen er beter bij kunnen.

Gimborn
Biokat’s Eco Light is gemaakt van duurzame sojabonen en natuurlijke plantenvezels. Deze composteerbare kattenbakvulling is bijzonder effectief, omdat de plantenvezels extreem absorberend zijn. Hierdoor worden geurtjes langdurig onderdrukt. Biokat Eco Light weegt tot 50% minder dan vergelijkbare litter uit natuurlijke klei.

Going Kolombo
Op de stand van dit Belgisch bedrijf werd onder het merk 51 Degrees North een uitvoerig gamma hondenjasjes in de kijker geplaatst. Deze vallen op door hun hoogwaardige kwaliteit. Eyecatcher was onder meer het colorblocking model, dat in 8 verschillende formaten leverbaar is.

Good !D
Enerzijds werden de voedingssupplementen van pharma.pet getoond aan de internationale bezoekers. Anderzijds toonde hupple nogmaals dat het sterk inzet op de fysieke winkels. Met hun concept van complete voeding dekken ze op 1 meter schapruimte alle noden van de hondeneigenaars. Daarnaast zijn er nog 12 toppings om de viervoeter variatie te bieden.

Grandorf
Deze producent van hoogwaardige voeding voor honden en katten stelde zijn ruime assortiment voor aan het internationale publiek.

Grizo
Met de Bravo-fruitmix werden 2 papegaai-extrudaten op de markt gebracht. De ene variant bevat fruit, de andere niet. Daarnaast introduceerde deze firma Bravo Pearls, een eigen alternatief voor de schaarse perles morbides.

Group Depre
Deli Nature Birdelicious Amazonia is een nieuwe hoogwaardige mengeling, bestemd voor grote parkieten uit Zuid-Amerika. Het betreft een mix van geëxtrudeerde pellets en grit, die verrijkt is met superzaden, zoals quinoa en chia. De verpakking is recycleerbaar. Onder Voskes pakte men uit met een nieuwe zachte paté voor katten, verkrijgbaar in 5 smaken. Ze valt op door het hoge vochtgehalte en het grote percentage dierlijke eiwitten. De paté, die o.a. verrijkt is met taurine en vitamines, is volledig bereid met natuurlijke ingrediënten.

Hagen
CatIt pakte uit met de PIXI smartfeeder voor katten, die vanop afstand kan worden gecontroleerd. Het toestel schotelt het huisdier 6 maaltijden per dag voor, volledig aangepast op zijn/haar voedingspatroon. Er kunnen zowel droog-, natvoer als snacks worden aangeboden. Het toestel is uitgerust met wifi, zodat het eetgedrag van de kat via de smartphone gevolgd kan worden.  

Happy Hen
Deze Amerikaanse onderneming voert een ruim assortiment voor kippen. Naast een brede waaier snacks pakte deze exposant onder meer uit met een nieuwe feeder. Deze kan eenvoudig worden verplaatst en is ook makkelijk te reinigen. Beschikbaar in 3 kleuren: groen, roze en blauw. Ook werd een bijhorende drinkfontein gelanceerd.

Hello Teds
Inspelend op de trend naar duurzaamheid bracht deze Nederlandse firma een natvoer voor honden op basis van insecten op de markt.

Hemp Hero
Deze natuurlijke, verzachtende CBD-balsem is perfect voor huisdieren, die last hebben van een droge huid of huidproblemen. Elke balsem van 60 ml bevat 250 mg koudgeperste CBD. Veilig voor huisdieren van alle leeftijden. Geproduceerd in Ierland.

HobbyFirst
Voor het gamma HobbyFirst Feline ontwikkelde deze Belgische firma een winkelconcept dat uitblinkt qua gebruiksgemak. Alle referenties kunnen op een display worden voorgesteld, die de winkelier zelf kan samenstellen. De eenvoudig verplaatsbare displays kunnen uitgerust worden met 6 verschillende toppingkaarten. In het gamma voor siervogels HobbyFirst King werden dan weer gebruiksvriendelijk doosjes geïntroduceerd. De verpakking is vervaardigd op basis van gerecycleerde materialen.

Homerdog
Deze Italiaanse onderneming, gespecialiseerd in de productie van manden, kussens en draagtassen, pakte op Zoomark uit met zijn nieuwste collecties. Die vallen op door hun kleurrijke vormgeving.

Hunter
We vernamen dat deze standhouder een opmerkelijke samenwerking sloot met het Amerikaanse merk Flingerz. Hunter wordt immers de exclusieve Europese distributeur van dit innovatief en gepatenteerd hondenspeelgoed. Met de kwalitatieve Flingerz-launcher kan men ballen en hoogwaardige pluchen speeltjes gooien.

Imac
Inspelend op de vraag naar duurzaamheid werd hier een reeks 2ND Life geïntroduceerd. Deze zijn vervaardigd op basis van gerecycleerde materialen en zijn tevens recycleerbaar. Het aanbod omvat onder meer een kattentoiletten en een transportbox. 

Inspired Pet Nutrition
Onder het merk Barking Heads presenteerde deze Britse onderneming een nieuwe range compleet hondenvoeding. Ieder functioneel recept speelt in op een specifieke behoefte (dagelijkse vitaliteit, vachtverzorging, gevoelige spijsvertering, kieskeurige viervoeters en gewichtscontrole). Elke formule is bereid met natuurlijke ingrediënten en bevat meer dan 50% vis of vlees. De verpakking is recycleerbaar.

Interpet
Nylabone Gourmet is een nieuw smakelijk kauwspeeltje gemaakt uit sterk nylon. Het is geïnfuseerd met een extra smaak waardoor het onweerstaanbaar wordt voor iedere hond. De stukjes smaak zijn zichtbaar in elk kauwproduct en zorgen voor een intense smaaksensatie en een speciale kauwervaring. Het assortiment omvat verschillende maten, vormen en smaken en is zowel voor volwassenen en puppy’s geschikt.

Interquell
De bezoeker kon hier kennismaken met het ruime gamma voeding (zowel nat- als droogvoer) en snacks voor katten en honden, dat onder de merken Happy Dog en Happy Cat wordt aangeboden.

Intersand
Odourlock maxCare is een ultra premiumkattenbakvulling die gebruik maakt van de Blücare Technology. Deze monitort de gezondheid van de kat: door de litter te screenen op eventuele sporen van bloed of glucose in de urine kunnen diabetes en urinaire problemen in een vroeg stadium ontdekt worden. Verder is de litter ultraklonterend, stofvrij en blokt ze ammoniakgeuren.

Jampy
Met Kiss Me werd een eetbare tandspray op basis van natriumhexametafosfaat geïntroduceerd. Deze vertraagt de vorming van tandsteen De botanische extracten verbeteren de adem van de hond door hun antibacteriële en ontstekingsremmende werking op het tandvlees. Kiss Me bestaat uit 96% natuurlijke ingrediënten.

Jaz Toys
De Squishmallows-bedden vallen op door hun zacht karakter en schattige looks. Het comfortabele slaapgedeelte is gevuld met pluizige polyestervezelvulling en een unieke squishy stof aan de buitenkant. Elk bed is voorzien van een anti-slipbodem en is erg makkelijk te reinigen.

JR Farm
Dit plasticvrije, crispy ijsje voor knaagdieren en dwergkonijnen is vervaardigd op basis van fijn hooi, kruiden en zaden en is bedekt met stukjes wortel en korenbloembloesems. Het hoge gehalte aan ruwe vezels heeft een positief effect op de spijsvertering en bevordert tegelijkertijd het belangrijke afslijten van de tanden. Ook de stick van natuurlijk hout kan gegeten worden en biedt net als het ijsje langdurig knaagplezier.

Karakaya
Deze Turkse specialist in kattenbakvulling biedt naast private labels ook de eigen merken Sandy (premiumsegment) en Cat’s Grey (middensegment) aan. Deze zijn vervaardigd uit sodium betoniet, zijn natuurlijk klonterend, zijn voor 99,9% stofvrij en hebben een uitstekende geurabsorptie. Sandy is verkrijgbaar in 5 varianten (Unscented, Baby Powder, Marseille Soap, Ocean Breeze en Active Carbon) en Cat’s Gray in 3 soorten (Cotton Blossom, Vanille & Tangerine en Sensitive).

Kentucky Dogwear
Bij deze Belgische firma, die voor de eerste maal aan Zoomark International deelnam, pakte men uit met nieuwe harnassen in teddyfleece. Deze worden aangeboden in 3 verschillende kleuren. Verder vernamen dat aan het gamma jasje nu ook de kleur paars werd toegevoegd.

Kinlys Group
De bouw van de nieuwe productsite zit in de eindfase. In de loop van juli 2023 wordt er proefgedraaid. In de nieuwe fabriek zullen er ook mengelingen voor enkele nieuwe dieren, zoals geiten en schildpadden, worden vervaardigd. Tevens zal er nog meer ingezet worden op private label Verder maakten we kennis met de nieuwe kippenmengeling Crunchy en enkele supplementen voor kippen. Tot slot werd ook een lijn vogelhuizen geïntroduceerd, waarmee men specifieke soorten tuinvogels kan aantrekken.

Kong
Enerzijds pakte men uit met de nieuwe lijnen Kong Cozie en Kong Comfort. Anderzijds ging de aandacht uit naar Kong Classroom. Op dit onlineplatform worden diverse tutorials over honden aangeboden.

Kurgo
Go Shower laat de hondeneigenaar toe om zijn vuile of met modder besmeurde viervoeter makkelijk te wassen alvorens die na een wandeltocht in de auto of het huis binnenstapt. Deze nieuwkomer heeft een capaciteit van 6 liter en voorziet zo water voor een douche van ruim 2 minuten. De sproeikop en -slang kunnen eenvoudig worden uitgetrokken of wegstopt worden. Er zijn ook verschillende zaken om enkele accessoires in op te bergen. De Go Shower beschikt tevens over een bevestigingshaak, waardoor de gebruiker beide handen vrij heeft om de hond grondig te wassen. Verder werden enkele nieuwe kleuren van de succesvolle backpack G-Train K9 geïntroduceerd. Deze rugzak is voorzien met een bevestigingshaak voor hondenharnassen. De onderkant van de backpack is modder en -waterbestendig. Tot slot werden nog enkele harnassen gepresenteerd die toelaten om de hond in de wagen te bevestigen. Deze werden uitvoerig gecrashtest.

Laroy Group
Het merk D&D Home en kattengedragstherapeute Anneleen Bru sloten een unieke samenwerking af, die resulteerde in de collectie D&D Home/ I love happy cats. Deze wordt in september gelanceerd en omvat o.a. voederkommen, kattenspeeltjes, een kattentoilet, cardboard krabitems en enkele kattensnacks. Anneleen Bru bracht haar ruime ervaring over naar dit concept. Elk product beschikt over een informatievideo. Tevens werd een begeleidende website ontwikkeld. Op elke verpakking staat bovendien een unieke happy cat-tip. Ebi bracht dan weer twee nieuwe smart pet feeders op de markt: het ene model is uitgerust met een camera, het andere niet. Duvoplus pakte uit met een Refresh Spray en een Refresh Gel. Beide referenties zijn volledig natuurlijk en breken vieze geuren. De gel wordt geleverd in een gebruiksvriendelijke pot en heeft een werking van 30 dagen. Tevens is er een refill verkrijgbaar. De spray kan dan weer op alle oppervlaktes worden toegepast. In het najaar volgt ook de lancering van Noir Japando, een reeks stijlvolle kammen en borstels die vervaardigd zijn op basis van FSC-hout. Tot slot liet Laroy Group weten dat ze sterk inzet op POS-materiaal om de sell-out bij de winkelier te promoten. Zo worden de verkooppunten ondersteund met mooie sfeerbeelden en leuke video’s om de winkelbeleving en de omzet te bevorderen.

Lider Pet Food
De lijn Spectrum Low Grain katten- en hondenvoeding bevat zoals de naam doet vermoeden weinig granen. Ze bevat wel een verhoogd niveau van proteïnes. Ze is ook rijk aan natuurlijke anti-oxidanten afkomstig uit kruiden, groenten en fruit. Voor katten zijn er 6 verschillende varianten leverbaar en voor honden 9.

Lintbells
Het Buddy Up™-harnas biedt een huisdier de volledige lichaamsondersteuning die het nodig heeft om actief te blijven. Het laat ook toe om de viervoeter op een veilige manier op te tillen. Het eenvoudig verstelbare harnas is ideaal voor huisdieren met progressief mobiliteitsverlies en oudere honden die hulp nodig hebben om in de auto te stappen, de trap op te gaan of naar buiten te gaan.

Liu-Jo Pets
Dit luxemerk van hondenkledij was eveneens aanwezig in Bologna en presenteerde onder meer een ruim assortiment hondenjassen voorgesteld. Deze blinken niet enkel uit kwaliteit en design, maar scoren ook sterk qua draagcomfort en gebruiksgemak. Daarnaast werd diverse nieuwe harnassen geïntroduceerd, waarvan ook een assorti draagtas verkrijgbaar is. Alle referenties van het merk worden in Italië vervaardigd.

LoNa
In de eerste plaats introduceerde men een reeks kleinverpakkingen met strooivoer en zaden voor tuinvogels. Deze worden in diverse varianten aangeboden: kiemvrij, compleet, pinda’s gepeld, meelwormen,… Tevens zijn er ook grote dozen van 5 kilogram verkrijgbaar. Daarnaast men ook uit met pindakaas voor tuinvogels. Hier zijn er 3 verschillende smaken beschikbaar: echte pindakaas, pindakaas met tuinvogelzaad en pindakaas met meelwormen. Tot slot was er ook de voerkooi V30 die tuinvogels tijdens het eten beschermt tegen natuurlijke predatoren.

M-Pets
De reeks ‘Brainy Games’ test en traint het brein van een hond op een leuke en lekkere manier. Bovendien worden ook de zintuigen geprikkeld en wordt hun reukvermogen geoptimaliseerd. De spelletjes komen in diverse moeilijkheidsgraden en zijn geschikt voor alle leeftijden, groottes en rassen. Tevens werden bewaardozen geïntroduceerd die luchtledig getrokken kunnen worden.

Marly & Dan
Deze Franse onderneming kweekt verse zalm voor humane consumptie. De bijproducten worden aangewend voor de vervaardiging van petcareartikelen. Deze worden gefabriceerd in samenwerking met een dierenarts. De onderneming exporteert ondertussen naar 14 verschillende landen  Op Zoomark stond onder meer het ruime aanbod functionele snacks van Marly & Dan in de kijker. Deze zijn zowel voor (mini-)honden als katten beschikbaar Elke referentie heeft een specifieke functie, gaande huid- en vachtverzorging, bevordering van de spijsvertering, ondersteuning van gewrichten, tandverzorging en dergelijke. 

Martin Sellier
Op deze mooi aangeklede stand werden onder meer enkele nieuwe manden en kussens voorgesteld. Verder pakte men ook uit met enkele nieuwe, hoogwaardige lijnen en halsbanden voor honden. Tot slot kon de bezoeker ook kennismaken met de honden- en kattenvoeding van het Spaanse merk Gosbi, dat door deze Franse firma wordt verdeeld. 

Max&Molly
Fluff’n Buff is een shampoo die specifiek ontwikkeld werd voor een gevoelige hondenhuid en -vacht. Dankzij de toevoeging van panthenol, kamille-extracten en aloë vera wordt de regeneratie bevordert. De droge huid en vacht worden intensief gehydrateerd, waardoor de jeuk wordt verlicht.

Mealberry
Onder het merk Rio lanceerde men een sepiaschelp voor vogels. Deze is een natuurlijke bron van calcium en tal van andere mineralen. Deze nieuwigheid is beschikbaar in 2 formaten: medium en extra large. Daarnaast bracht men ook nieuwe mineraalstick uit, die geschikt is voor alle vogelsoorten. Het merk litte One pakte dan weer uit met een compleet voer voor (aard)eekhoorns, dat hele noten en zaden bevat.

Millamore
Deze Estse firma, die verdeeld wordt in ons land door PFA-Trade, is gespecialiseerd in beddingmateriaal. Nieuw zijn deze ‘nestpads’. Ze zijn vervaardigd uit onbehandeld espenhout. Ze stimuleren de activiteit van knaagdieren en reduceren het stressgehalte. Elke verpakking bevat 3 pads.

Moderna Products
Consumenten, die veilig willen vliegen met hun huisdier en op zoek zijn naar een stevige transportbox die voldoet aan de IATA-normen, zullen ongetwijfeld hun gading vinden in de nieuwe serie Gateway. Deze blinkt uit qua comfort en veiligheid. Bovendien zijn deze kennels gemaakt uit 100% recycleerbaar plastic. Er is keuze tussen diverse formaten, waardoor er voor iedere eigenaar wel een geschikte kennel wordt aangeboden. Nog een leuke eyecatcher waren de gepersonaliseerde Moderna-sneakers die elke medewerker op deze stand droeg.

Monge
Een opvallende innovatie was Le Chat Excellence, een compleet plantaardige kattenbakvulling. Deze ecologische litter is volledig biologisch afbreekbaar en wordt aangeboden in twee varianten: 1 op basis van mais en 1 op basis van gerst.

MORSO
Het Norwegian hondenharnas van MORSO is volledig vervaardigd uit INTENSE™-polyestersatijn. Het is zacht, resistent en wasbaar in de wasmachine op 40°. Bovendien is het gefabriceerd met gerecycleerde PET-flessen (gemiddeld 5,8 flessen per tuig). De borstplaat is bedekt met MFLEX petroleumvrij neopreen. De DURAFLEX-gespen en de metalen onderdelen zijn bestand tegen corrosie en oxidatie. De tuigen worden volledig in Italië gemaakt.

MyFamily
In de eerste plaats werden een 20 nieuwe designs van ID-tags gepresenteerd. Deze nieuwkomers staan onder meer in het teken van de ruimte, de natuur en voeding. Daarnaast maakte deze exposant bekend dat het een samenwerking afsloot met ‘1% for Planet’, een internationale organisatie die sinds 2002 inzet op de bescherming van onze planeet. Om dit te vieren, werden ook speciale ‘Earth’-ID-tags gelanceerd. Daarnaast pakte MyFamily uit met een nieuwe collectie lijnen en halsbanden, namelijk Ginevra. Deze is beschikbaar in 3 uitvoeringen: zwart&goud, zwart&chroom en bruin&chroom.  Tot slot werden ook nieuwe presentatiemeubels en displays voorgesteld.

Nobby Pet Shop
Deze Duitse groothandel had een greep uit zijn ruim assortiment meegebracht naar Bologna. Veel belangstelling was er alvast voor het brede gamma hondensnacks die in bulk worden aangeboden en 10-tallen referenties omvat.

Nucci Group
Onder het merk Paglianatura wordt een breed gamma plantaardige kattenbakvulling en strooisel aangeboden. De producten vallen op door hun natuurlijk en ecologisch karakter. Verder zijn diverse soorten hooi beschikbaar in kleinverpakkingen. Nieuw was onder meer deze fieno di montagna, waarbij de kartonverpakking makkelijk tot een hooidispenser kan worden omgevormd.

Orange Pet Brands
District 70 presenteerde onder de noemer BAIT een nieuwe kartonnen kattenhengel. Die bestaat uit een stevige houten stok met aan een koord een kartonnen visje. Het kartonnen visje bevat veren en een rinkelend belletje om het jachtinstinct extra te stimuleren. Het karton is gemaakt van natuurlijk materiaal wat het veilig maakt voor de kat om erin te bijten. Daarnaast werden ook stijlvolle voederkommen uit bamboe getoond.

Paikka International
Hier werd een ruim gamma hondenjassen gepresenteerd. Ons oog viel op de Paikka Drying Coat Spa, die vervaardigd is uit 2 lagen ultrazacht microvezelmateriaal van hoge kwaliteit. Het houdt de hond warm en knus na een bad of verzorging. De absorberende stof droogt de vacht van het huisdier snel. De SILVERPLUS®-behandeling van de stof bestrijdt vieze geuren. De hoge kraag met drukknopen verhoogt het draagcomfort en helpt het vocht te absorberen.

PAWR
Deze plantaardige, glutenvrije hondenvoeding zit boordevol superfoods en mikt hoofdzakelijk op de ‘flexiterriërs’, is beschikbaar in 3 varianten: Beet Booster (rode biet, pastinaak, wortel en bonen) dat mikt op sterke spieren en botten, Green Glory (groene groenten en quinoa) dat het immuunsysteem stimuleert en Golden Glow (pompoen, wortel, maïs en boekweit) dat zorgt voor een glanzende vacht en huid. Deze worden gepresenteerd in een 100% recycleerbare verpakking.

Pet Concept
Met Lysiphar werd een lijn functionele snacks en supplementen voor honden geïntroduceerd. Er wordt gefocust op 6 verschillende functionaliteiten: immuniteit, energie, detox, spijsvertering, huid&vacht en gewrichten. Er zijn zowel poeders, tonics, oliën, worsten en snacks verkrijgbaar.

PETvision
Catrub One is een modulair en multifunctioneel kattenmeubel. Het valt in de eerste plaats op door zijn modern design: het werd zelfs bekroond met de German Design Award en de IF Design Award. Het biedt voldoende ruimte aan één of meerdere katten om te slapen, spelen of relaxen. Deze innovatie kan worden uitgebreid volgens de noden van elke katteneigenaar. Het meubel is aan de binnenkant bekleed met vervangbare sisalelementen aan beide zijden. Bovenin kan een pluim gehangen worden om het speelgedrag te bevorderen.

Prodac
Easy CO2 Pro en Easy CO2 Pro 2 zijn ontworpen voor aquaria tot 400 liter. Deze apparaten zijn uitgerust met een zeer nauwkeurige manometer en garanderen de hoeveelheid CO2 in zoetwateraquaria. Easy co2 Pro richt zich specifiek tot aquascapingaquaria.

Savic
De Nestor Giant is een extra ruim kattentoilet dat zich specifiek richt tot mannelijke Maine Coon-katten. Deze innovatie wordt voorlopig enkel aangeboden in een combinatie van wit & koudgrijs. In de Nestor-range zijn nu ook modellen in een opvallende groene marmerlook leverbaar. Tot slot werd ook de Mira-lijn, die in het oog springt door zijn opmerkelijke lederlook, centraal geplaatst.

Special One
Aqua Vita is een bruisend schuim voor de vacht van de hond met een hydraterende en antioxiderende werking om de huid en de vacht op natuurlijke wijze te revitaliseren. Dankzij het verfrissende effect van cryotherapie bezorgt het de hond bovendien een aangenaam gevoel. Het is geschikt voor elk hondenras en kan worden gebruikt als voorbehandeling, als toevoeging aan een shampoo of conditioner of als conditioner voor het drogen.

The Sustainable People
Deze Duitse onderneming presenteerde de laatste versie van haar gerecycleerde poepzakjes. Die worden aangeboden in een klein rolformaat en zijn vervaardigd uit minstens 80% consumentenafval (PE). Hierdoor moet er geen nieuwe ruwe olie gewonnen worden uit het startmateriaal en wordt er beduidend minder CO2 geproduceerd. Deze poepzakjes vallen op door hun extra large formaat (23 x 35 cm), zijn extra dik en heel erg bestand tegen scheuren. De rol past perfect in iedere jaszak en in veel dispensers. Daarnaast worden ook biologisch afbreekbare zakjes aangeboden.

Tolsa
Sanicat Natura Activa 100% Green draagt respect voor natuur en milieu hoog in het vaandeel. Deze kattenbakvulling is afkomstig van gecertificeerde bronnen (FSC en GMO-vrij. Bovendien wordt bij de productie zonne-energie gebruikt, wat de uitstoot en de milieu-impact aanzienlijk reduceert. Deze hoogwaardige, klonterende, plantaardige litter gemaakt met geselecteerde plantaardige vezels en bijproducten van granen. Deze natuurlijke kattenbakvulling is biologisch afbreekbaar en composteerbaar. De zachte textuur is comfortabel voor gevoelige pootjes. De papieren verpakking is recyclebaar en 100% plasticvrij.

Transgroom
Deze Belgische onderneming, die eind vorig jaar overgenomen werd door Nexus Brands Group, pakte uit met de elektrische trimtafel Groom-X Evolution. Het betreft een basis groomingtafel (115 x 61 cm) die men met verschillende opties kan upgraden. Zo kan het toestel onder meer met acryl tafeltop, ledverlichting, wielen, een footcontroller worden uitgerust. Dit maakt dat deze tafel zowel voor beginnende als ervaren groomers geschikt is.

Trilly Tutti Brilli
Dierenspeciaalzaken op zoek waren naar luxueuze hondenkledij, vonden ongetwijfeld hun gading bij deze Italiaanse onderneming. Alle kledij wordt volledig met de hand vervaardigd in Italië. Daarnaast lanceerde deze firma de cosmetische lijn TBeauty. Deze verwijdert geuren en bacteriën uit de vacht en de mond van honden dankzij een gepatenteerde technologie met zinkionen Zn2+.

United Petfood
Deze Belgische producent van huisdierenvoeding onder private label ontbrak niet op het appel in Bologna en toonde aan de internationale petfoodmarkt welke mogelijkheden het biedt.

United Pets
Herby is een schaal voor kattenkruid, bedacht door United Pets by Guzzini en ontworpen door DesignLibero Studio. De kom past in elke huiskamer en is bedoeld om er kattenkruid in te zaaien. Deze nieuwigheid is gefabriceerd uit 90% bio-based plastic, afkomstig uit afval en de residuen van plantaardige biomassa. Het is dus hernieuwbaar en niet-fossiel van oorsprong.

Vafo Group
Hier maakten we kennis met de nieuwe generatie dental sticks. Deze hebben een dubbele werking. De glutenvrije, natuurlijke sticks ondersteunen de gezondheid van het gebit met een mechanische en plantaardige reiniging. Natuurlijke kruiden stimuleren de secundaire gezondheidsfunctie. De sticks worden aangeboden in een recyclebare verpakking.

Van Baal Textiles
Deze Nederlandse onderneming nam voor de eerste maal deel aan Zoomark International. Blikvanger was de nieuwe, betaalbare luxecollectie Sienna, die in Nederland werd ontworpen en in de eigen fabriek in Tunesië wordt geproduceerd. De gebruikte stoffen zijn afkomstig uit België.

Vanrobaeys
Bij deze Belgische onderneming stond het nieuwe concept Garden Buffet van Bird Supreme centraal. Het betreft strooivoer dat geschikt is voor alle tuinvogels en een gezonde mix van diverse granen en zaden omvat. Het biedt tuinvogels het ganse jaar door extra energie. Het assortiment omvat 5 varianten, namelijk Energy, No Mess, Premium, Winter en All Seasons. Het voer kan zowel in een feeder, op een tafel of op de grond worden gestrooid.

Versele-Laga
Dit jaar vierde het bedrijf uit Deinze zijn 90-jarig bestaan. Ook op Zoomark werd dit jubileum in de kijker gezet. Tevens benadrukte de firma dat het eind april 2023 zijn nieuwste extrusielijn opende. Wereldwijd is het nu de eerste producent met 2 plantaardige extrusielijnen: één voor vogels en één voor kleine zoogdieren en paarden.

Vitakraft
Deze poepzakjes zijn geproduceerd met hernieuwbare en biologisch afbreekbare grondstoffen. Ze zijn verder composteerbaar, scheurvast, lekvrij en gemakkelijk te gebruiken. Ze worden gemaakt in Italië. De verpakking is gemaakt van FSC-gecertificeerd karton.

Wahl
In samenwerking met de firma Hansgrohe, een specialist uit de badkamer- en keukenbranche werd de Dogshower ontwikkeld. Deze laat toe om de hond op een efficiënte en comfortabele manier te wassen. De kracht en soort straal kan aangepast worden naar gelang de noden van de groomer en de hond.

Whitebridge Pet Brands
De kat heeft nooit het instinct, noch de voedingsbehoeften van een echt carnivoor roofdier verloren. Schesir After Dark is de lijn die is ontwikkeld om aan deze noden van de kat te voldoen. Complete en evenwichtige recepten, rijk aan eiwitten en graanvrij: kip en andere vleessoorten met echte stukjes orgaan, een kostbare bron van voedingsstoffen, dezelfde ingrediënten die de kat van nature zou vangen. De variëteit met kwartelei bevat smakelijke en voedzame stukjes hart, lever en spiermaag en uiteraard ook smakelijk kwartelei.

Widu
De WIDU® professionele borstel laat toe de vacht te kammen en te ontwarren en alle onzuiverheden te verwijderen. De borstel is VeganOk-gecertificeerd en wordt vervaardigd op basis van natuurlijke en duurzame materialen.

Zolux
Deze natuurlijke snacks voor honden worden verhit op hoge temperaturen, waardoor de toevoeging van bewaarmiddelen overbodig is. Tijdens dit proces blijven de voedingseigenschappen behouden. Er worden dagelijks kwaliteitscontroles uitgevoerd om de beste producten te garanderen.

Zoo Med Laboratories
Een opvallende nieuwigheid was deze Terra Pump, die toelaat om het water in een paludarium op een eenvoudige en efficiënte manier te verversen. Het toestel heeft ondanks zijn compacte vormgeving toch een groot volume. Verder lanceerde men een nieuw terrarium.



Share