Ga naar de inhoud

Zoomark 2023 kan nu al recordcijfers voorleggen

Tags:

Een drietal weken voor de start van Zoomark International 2023, die van 15 tot en met 17 mei 2023 in Bologna plaatsvindt, blijkt nu al dat we op weg zijn naar de grootste editie ooit van deze internationale vakbeurs voor de petcarebranche. Zoomark zal ditmaal een beursoppervlakte van ruim 68.000 m² en niet minder dan 7 hallen
(16, 21, 22, 25, 26, 29 en 30) tellen. Alle grote spelers uit de huisdierenbranche hebben hun aanwezigheid in Bologna al bevestigd. In totaal zullen meer dan 1.000 exposanten hun diensten en producten op de beursvloer voorstellen. Ruim 70% van de standhouders komt uit het buitenland: bedrijven uit meer dan 53 landen bevestigden hun deelname. In totaal participeren 9 buitenlandse delegaties aan Zoomark 2023. Die zijn afkomstig uit de VS, China, Canada, Brazilië, het VK, Griekenland, Tsjechië, India en Thailand.

In Hal 16 zijn ook twee interessante zones terug te vinden, namelijk NEXT en Pet Vision. Eerstgenoemde is een gloednieuwe zone die aan start-ups wordt gewijd. Daar krijgen ze de kans om zich aan de huisdierenbranche voor te stellen. De zone ‘Pet Vision’ biedt de bezoeker dan weer inzicht in 5 megatrends, die de huisdierenmarkt in de nabije toekomst zullen bepalen.

  • Value for money: producten en diensten die een optimale kwaliteit-prijsverhouding bieden om consumenten te helpen in deze periode van hoge inflatie, zonder afbreuk te doen aan de merkbeleving.
  • Groene transitie: producten en diensten die zich onderscheiden door hun duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.
  • Gezond & Functioneel: producten en diensten, die uitblinken qua gezondheid en functionaliteit.
  • Tailor-made: op maat gemaakte producten en diensten die ontwikkeld zijn om aan de precieze behoeftes van huisdieren en hun eigenaars te voldoen.
  • Spoil me more: producten en diensten die huisdieren extra aandacht geven.

Deze vijf categorieën staan ook centraal bij de Pet Vision Awards, een gloednieuwe wedstrijd waarbij de nieuwigheden uit de Pet Vision-zone beoordeeld worden door een jury van vooraanstaande internationale vakjournalisten. De meeste innovatieve producten worden op 16 mei met een award bekroond. Daarnaast pakt de organisatie ook uit met een goedgevuld randprogramma. Zo staan er tal van interessante lezingen en seminaries geprogrammeerd. Die staan onder meer in het teken van snel evoluerende markten, wetenschappelijke inzichten op het vlak van de gezondheid van huisdieren, technologische evoluties en dergelijke.

In 2023 viert Zoomark trouwens zijn 20ste editie. Dit laat de organisatie niet onopgemerkt voorbijgaan. Op het einde van de eerste beursdag (15 mei) worden exposanten en bezoekers uitgenodigd voor een ontspannen, informele viering. Deze vormt het ideale moment om nieuwe contacten te leggen, herinneringen aan voorgaande edities op te halen of plannen voor de toekomst te smeden.

Voor meer informatie over de komende editie kunt u surfen naar www.zoomark.it.

Share