Ga naar de inhoud

Zoomark International 2021 gelanceerd

Eenmaal de huidige Coronapandemie achter de rug is, zullen we ongetwijfeld wakker worden in een wereld met nieuwe noden en dito routines. Desondanks zullen huisdieren een essentiële rol blijven spelen in het leven van de mens. Dat is alvast de verwachting van de Zoo-markt-organisatie, die recent haar 19de editie van deze internationale vakbeurs voor de petcare-industrie lanceerde. Het event zal van 10 tot en met 13 mei 2021 in Bologna worden gehouden. Een lancering in deze complexe tijden is geen evidentie. Daarom werkt BolognaFiere, dat de vakbeurs samen met ASSALCO, de Italiaanse federatie voor ondernemingen uit de petcarebranche, en ANMVI, de Italiaanse federatie van dierenartsen, organiseert aan innovatieve oplossingen, die beantwoorden aan de behoeftes van de petcare-ondernemingen en -professionals in deze sterk gewijzigde maatschappij. Innovatie, inspiratie en inzicht vormen dan ook de pijlers voor Zoomark International 2021. Op de beursvloer moet dit zich vertalen in een uitgebreid assortiment nieuwe producten en diensten voor huisdieren, een toegenomen aantal voedingsoplossingen die aangepast zijn aan de huidige noden van de consument en het huisdier en aanbod accessoires die comfort en functionaliteit combineren en tevens ontworpen en vervaardigd worden met het duurzaamheidsaspect in het achterhoofd. De wens om terug naar het normale te keren, gekoppeld aan het veranderende consumentengedrag brengt dan ook nieuwe horizonten voor de petindustrie met zich mee. Dit zal ongetwijfeld ook blijken tijdens Zoomark International 2021, aangezien het event een afspiegeling van de petcaresector vormt. De vorige editie in mei 2019 mocht 757 exposanten (waarvan er 507 uit het buitenland afkomstig waren) en meer dan 30.000 professionals (+23% in vergelijking met de editie daarvoor) verwelkomen. Meer dan 11.300 bezoekers kwamen van buiten Italië. 

Wie de komende editie van Zoomark International wil bezoeken, moet zich van maandag 10 tot en met donderdag 13 mei 2021 naar BolognaFiere begeven. De organisatie houdt dus vast aan het schema om het event tijdens de werkweek te laten plaatsvinden. De beursindeling, die in 2019 werd aangewend met onder meer de nieuwe hallen 28, 29 en 30, bleek zowel bij de standhouders als de bezoekers erg in de smaak te vallen en wordt dus ook ditmaal herhaald. Bovendien wordt het Service Center ook aan de beursvloer toegevoegd, waar de nieuwe producten en andere initiatieven zullen worden voorgesteld. 
Ook het AquaProject wordt voor de derde maal hernomen. Dit concept breidt geleidelijk aan verder uit, waarbij er telkens nieuwe content wordt toegevoegd. Verder zal Zoomark International 2021 zal ook enkele nieuwigheden omvatten: zo gaat er onder meer speciale aandacht uit naar verpakking, een item dat op het vlak van veiligheid, traceerbaarheid en communicatie steeds belangrijker wordt. Ook innovatie, nieuwe bedrijven en duurzaamheid vormen een essentieel aandachtspunt tijdens de komende editie: er komt bijvoorbeeld een speciale zone voor start-ups en initiatieven die innovatie voorop plaatsen. Daarnaast worden er talrijke lezingen, demonstraties en meetings georganiseerd. Tot slot zal er tijdens deze beurseditie ook heel wat aandacht zijn voor het welzijn van de dieren en de sociologische relatie tussen mens en dier. 

Share