Ga naar de inhoud

Zoomark International 2023 wordt groter dan ooit

Tags:

De internationale vakbeurs voor de huisdierenbranche, die van 15 tot en met 17 mei 2023 in BolognaFiere plaatsvindt, lijkt nu al de grootste editie ooit te worden. Ruim 7 maanden voor de start van het event was de oorspronkelijk beschikbare beursoppervlakte al uitverkocht. Omdat toch nog veel ondernemingen interesse toonden om deel te nemen, werd besloten om ook hal 21 – die naadloos aansluit op de andere beurshallen – aan het beursplan toe te voegen. In vergelijking met voorgaande edities lijkt Zoomark 2023 nu al de grootste ooit te worden, met een oppervlakte van 60.000 m², verspreid over 6 hallen (21, 25, 26, 28, 29 en 30, plus de Mall Area).

De beurs wordt ook steeds internationaler, zoals blijkt uit het grote aantal bedrijven van over de hele wereld die op Zoomark lnternational hun producten en diensten willen presenteren. Momenteel is ruim 60% van de exposanten afkomstig uit het buitenland en dat cijfer blijft groeien. Dit toont aan dat Zoomark in 2023 het toonaangevende evenement in Europa is voor de huisdierenindustrie. Dit enorme succes is onder meer te danken aan de verschillende samenwerkingsverbanden met prestigieuze internationale instanties, zoals het Amerikaanse ministerie van Handel, en de belangrijkste vakbeurzen ter wereld. Aan Zoomark 2023 nemen naast de traditionele paviljoenen uit de VS, Canada, China, Groot-Brittannië, Tsjechië, India en Brazilie ook nieuwe delegaties deel uit Griekenland, Thailand, Iran en Mexico.

Zoomark International vormt de gelegenheid voor bedrijven om hun activiteiten uit te breiden. Het event fungeert tevens als ideaal netwerkplatform. Eén van de blikvangers op de vakbeurs is het Pet Vision-gedeelte, waar een selectie van gloednieuwe producten wordt getoond. Hierdoor krijgen inzicht in de megatrends de petcaremarkt de komende jaren zullen beheersen. Aansluitend op deze zone zal het Zoomark-team een nieuwe wedstrijd in het leven roepen voor de beste producten die tijdens de beurs worden gelanceerd, waarbij innovatie, nieuwe technologie, creativiteit en duurzaamheid centraal zullen staan. Tijdens de editie 2023 viert Zoomark trouwens haar 20ste verjaardag, want uiteraard voor een unieke beursbeleving zal zorgen.

Share