Ga naar de inhoud

Zoomark International pakt uit met Pet Vision Awards

Tags:

Tijdens de komende editie van Zoomark International, de internationale vakbeurs voor voeding en accessoires voor huisdieren die van 15 t.e.m. 17 mei 2023 in BolognaFiere loopt, worden de Pet Vision Awards uitgereikt om de meest innovatieve producten en diensten op de beursvloer onder de aandacht te brengen. De 20e editie van Zoomark International onderscheidt zich door zijn focus op innovatie en de megatrends die de huisdierenindustrie vormgeven. Maar dit jaar gaat deze internationale vakbeurs voor de petcareindustrie nog een stap verder door een speciale awarduitreiking te lanceren: de Pet Vision Awards.

Het commerciële succes van een merk of winkel hangt steeds meer af van het vermogen om markttrends te herkennen of er zelfs op te anticiperen door het assortiment aan te passen aan de veranderende voorkeuren van de consument. In een dynamische branche als de huisdierensector is het voor professionals essentieel om op de hoogte te blijven van de belangrijkste trends die de markt beïnvloeden en vaak ook de voortdurende economische en sociale veranderingen weerspiegelen. Vanuit dit oogpunt is Zoomark International een belangrijk evenement, enerzijds als lanceerplatform voor originele, innovatieve producten en anderzijds als ontdekkingsplatform van de allerlaatste ontwikkelingen in de sector.

Net als tijdens de vorige Zoomark-edities is er ook dit jaar de zone Pet Vision (hal 16), waar de nieuwste producten te zien zijn die de deelnemende bedrijven de afgelopen maanden introduceerden. Deze worden gegroepeerd volgens vijf megatrends, namelijk

  • ‘Waar voor je geld’: producten en diensten, die een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding bieden om de consument in deze periode van hoge inflatie te faciliteren, zonder afbreuk te doen aan de merkbeleving.
  • ‘Groene transitie’: producten en diensten, die zich onderscheiden door hun aanzienlijke mate van milieuduurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid.
  • Gezond & functioneel‘: producten en diensten, gecreëerd voor gezondheidsredenen en/of functionele doeleinden.
  • ‘Op maat gemaakt’: producten en diensten, die zeer gespecialiseerd en op maat gemaakt zijn om aan concrete behoeften van huisdieren of hun baasjes te voldoen.
  • ‘Verwen me meer’: producten en diensten die huisdieren extra verwennen.

Ditmaal worden ook de Pet Vision Awards uitgereikt. De winnaars worden gekozen door een internationale jury van experten. Het betreft onafhankelijke professionals uit de huisdierenindustrie, waaronder vakjournalisten, distributeurs en dierenartsen, die de meest innovatieve inzendingen in elke trendcategorie zullen selecteren. De wedstrijd wil producten en diensten in de kijker te zetten die de belangrijkste markttrends het best interpreteren of erop vooruitlopen, dankzij hun hoge niveau van innovatie, technologie, creativiteit, functionaliteit en duurzaamheid. De Pet Vision Awards gaan naar de drie beste producten in elk van de vijf categorieën. De uitreiking vindt plaats op de tweede beursdag, namelijk 16 mei 2023. Alle exposanten op Zoomark International 2023 kunnen deelnemen aan de Pet Vision Awards. Ze moeten wel hun producten en diensten registreren voor de Pet Vision-zone. De inzendingen moeten voor 15 april 2023 binnen zijn. Qua inhoud, concept en kwaliteit moeten de ingezonden producten en diensten een duidelijk antwoord bieden op nieuwe marktvragen en anticiperen op markttrends. Om deel te nemen moeten de exposanten een informatiepakket opstellen. Elk bedrijf mag één product of dienst per productcategorie voorstellen, op voorwaarde dat ze betrekking hebben op verschillende trends.

Share