Ga naar de inhoud

Zoomark International viert jubileumeditie

Tags:

Zoomark International, de internationale vakbeurs voor voeding en verzorging van huisdieren, staat voor de deur. Het event, dat van 15 tot 17 mei 2023 in Bologna (Italië) plaatsvindt, is klaar om met recordaantallen zijn stempel te drukken. Deze editie van Zoomark wordt met een beursoppervlakte van 68.000 m² en niet minder dan 7 hallen (16, 21, 22, 25, 26, 29 en 30) de grootste ooit. Alle gerenommeerde spelers uit de petcarebranche hebben hun aanwezigheid in Bologna al bevestigd: meer dan 1.056 exposanten nemen deel aan de vakbeurs. 75% van hen komt uit het buitenland, meer bepaald uit 57 verschillende landen. De groei van het evenement blijkt uit het aantal buitenlandse delegaties, dat zijn er ondertussen al 9: deze delegaties komen uit de VS, China, Canada, Brazilië, het Verenigd Koninkrijk, Griekenland, Tsjechië, India en Thailand.

Megatrends en innovaties in hal 16
Hal 16 zal twee van de meest interessante en innovatieve zones op Zoomark 2023 herbergen, namelijk NEXT en Pet Vision. NEXT is de gloednieuwe ruimte gewijd aan start-ups: een kans voor hen om zich voor het eerst voor te stellen aan de petcaremarkt. In dit gedeelte gewijd aan jonge bedrijven vinden bezoekers een groot aantal nieuwe ideeën en inspiratie terug. De zone Pet Vision biedt inzicht in vijf megatrends die de huisdierenmarkt in de nabije toekomst zullen bepalen:
Waar voor je geld: producten en diensten die een optimale kwaliteit-prijsverhouding bieden om de consument te helpen in deze periode van hoge inflatie, zonder afbreuk te doen aan de merkbeleving;
Groene transitie: producten en diensten die zich onderscheiden door ecologische duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid;
– Gezond & functioneel: producten en diensten voor gezondheids- en functionele doeleinden;
– Tailor-made: op maat gemaakte producten en diensten die zeer gespecialiseerd zijn en gecreëerd zijn om aan de precieze behoeften van huisdieren en baasjes te voldoen;
– Spoil me more: producten en diensten die huisdieren extra aandacht geven en in de watten leggen.

Pet Vision Awards
Deze vijf categorieën staan ook centraal in een gloednieuwe wedstrijd. Een jury van vooraanstaande internationale vakjournalisten zal de producten uit de Pet Vision-zone beoordelen. De meest innovatieve producten worden bekroond met een Pet Vision Award. De nummers twee en drie krijgen een speciale vermelding. De uitreiking vindt plaats op dinsdag 16 mei.

Aqua Project
Aqua Project, een high-tech beursgedeelte dat gecreëerd werd om de aquariumindustrie onder de aandacht te brengen, keert ook ditmaal terug. In deze zone, ondergebracht in hal 29, worden de nieuwe generatie aquariums en terrariums getoond. Verschillende Italiaanse en internationale aquascapers en bedrijven zullen de aquariums en terrariums op een stijlvolle manier inrichten. Er worden ook seminars over aquascaping gegeven.

Randprogramma
Tijdens de drie beursdagen van Zoomark staan er tal van educatieve en informatie lezingen en seminaries gepland. Zo wordt tijdens de openingsconferentie op 15 mei het nieuwe Assalco-Zoomark Report gepresenteerd, dat een beeld schetst van de situatie op de Italiaanse petcaremarkt. Ook interessant is de lezing van Euromonitor op dinsdag 16 mei over de impact van inflatie op de petcare-industrie. Verder staat er ook diverse wetenschappelijke seminaries over de gezondheid en voeding van huisdieren op het programma. Tot slot houdt PLA (Plant Litter Association) ook een rondetafel.

Verjaardag vieren
In 2023 vindt de 20e editie van Zoomark International plaats en dat wordt aan het einde van de eerste beursdag (15 mei) gevierd. Exposanten en bezoekers worden uitgenodigd om deel te nemen aan een gezellige, informele viering die de kans biedt om elkaar te ontmoeten en nieuwe professionele contacten te leggen, herinneringen op te halen aan voorbije edities of plannen te maken voor de toekomst.

Share