Skip to content Skip to navigation

pet food

Het Britse investeringsfonds 3i Group heeft een meerderheidsparticipatie in Engelse petfoodproducent MPM overgenomen van de private equity-onderneming ECI Partners. MPM, met hoofdzetel in Manchester, produceert voornamelijk natuurlijke, premiumvoeding voor honden en katten onder de merken Applaws

De Europese petfoodfederatie FEDIAF heeft Raquel Izquierdo de Santiago aangesteld als nieuwe secretaris-generaal. Raquel volgt Thomas Meyer op, die de organisatie ruim 20 jaar leidde en de petfoodindustrie door de veranderende EU-wetgeving als gevolg van de BSE- en de dioxinecrisis loodste.

De Italiaanse onderneming Agras Pet Foods, die huisdierenvoeding commercialiseert onder de merken Schesir, Stuzzy en Adoc, meldt dat het Cerere Produzione overgenomen heeft.

Vanaf 1 oktober 2020 zal de Nederlandse firma Diervoeding Tak, dat de merken Happy Dog, Happy Cat en Goood in de Benelux verdeelt, terug te vinden zijn op een nieuwe locatie in Roosendaal.

Begin juli 2020 nam de derde generatie de fakkel over bij Vadigran. Zij staan voortaan in voor het dagelijks management van het Belgisch familiebedrijf. Samuel Van Lathem neemt de rol van CEO op zich, zijn zus Yana bekleedt voortaan de functie van CHO.

De Hongaarse onderneming Partner in Pet Food (PPF), één van de grootste privatelabelproducenten van huisdierenvoeding in Europa, is de nieuwe eigenaar van de Zweedse fabrikant van huisdierenvoeding Doggy, die de bekende merken Bozita, Bozita Robur en Doggy & Mjau in zijn portfolio heeft.

Lily's Kitchen, de marktleider in het Verenigd Koninkrijk op het vlak van natuurlijk premiumdroog- en natvoer voor honden en katte

Deze nieuwe kauwsticks zijn luchtgedroogd en bieden de hond dus extra lang kauwplezier. Daarnaast zorgen ze voor een effectieve poetsbeurt van de tanden, waardoor ze tegelijk de adem verfrissen en de tanden sterk houden.

De firma BuddyBites, opgericht door de jonge ondernemers Mattijs Brandt en Charlotte Coene, stellen voor iedere hond een ideale voedingsmix voor. Dit gebeurt op basis van fysieke parameters die door het hondenbaasje online worden ingevuld.

ANIDO, de hoogmis voor de petcarebranche in de Benelux en Noord-Frankrijk, komt er langzaam maar zeker weer aan. Noteer alvast zondag 16 en maandag 17 februari 2020 in uw agenda, want dan kunt u in Kortrijk Xpo terecht voor de 21ste editie van deze vakbeurs.

Pagina's