Ga naar de inhoud

Groupe Zolux bouwt nieuw magazijn voor dochteronderneming Saint Bernard

In het hart van de ZAC Haute Picardie in Ablaincourt-Pressoir (Frankrijk) bouwt de firma GSE een nieuw logistiek magazijn voor één van de filialen van Groupe ZOLUX, namelijk Saint Bernard, dat gespecialiseerd is in de productie en distributie van huisvesting, accessoires, hygiëne-artikelen en gezondheidproducten voor huisdieren. Dit nieuwe logistieke complex, gebouwd op een terrein van 32.615 m², beslaat een totale oppervlakte van ongeveer 12.500 m². Ze omvat naast kantoren en werkruimtes ook een magazijn van 12.000 m². Het gebouw werd ontworpen door het architectenbureau Apside Architecture en springt in het oog door zijn strakke en moderne lijnen, waardoor het harmonieus in de omgeving is geïntegreerd. De bouw van dit nieuwe magazijn impliceert ook de verhuis van het huidige logistieke center dat in Péronne (regio Somme) is gevestigd.

Het nieuwe magazijn zal voldoen aan de recentste standaards op het vlak van ecologie en milieuvriendelijkheid. Het is ontworpen vanuit de gedachte om een aangename werkplaats te creëren voor de werknemers van Saint Bernard. Met het oog op het bekomen van het BiodiverCity-label wordt het project begeleid door een ecoloog, die oplossingen voorstelt die aangepast zijn aan de lokale biodiversiteitsproblematiek.
“Ons bedrijf zet zich in voor een belangrijke MVO-aanpak, namelijk Horizon. Deze is gebaseerd op 3 pijlers: ‘Goed voor mijn dier’, ‘Goed voor mijn werk’ en ‘Beter voor mijn planeet’. Daarom wilden wij een site ontwerpen waar de werk- en milieukwaliteit, alsook de biodiversiteit centraal staan”, verklaart Damien Thomas, CEO van Saint Bernard.

Share