Ga naar de inhoud

Agrobiothers zet sterk in op het milieu en dierenwelzijn

Agrobiothers Laboratoire, expert en Frans marktleider in dierenverzorgingsproducten, integreert een milieumissie in haar statuten. Bovendien nam het bedrijf sinds de start van 2022 al enkele concrete maatregelen, zoals de afschaffing van het bolaquarium. Hiermee breidt Agrobriothers een vervolg aan haar herpositering als ecologisch verantwoorde onderneming, die het in 2020 lanceerde. Tevens liet Agrobiothers weten dat het het PME+-label van het FEEF (Fédération des Entreprises et Entrepreneurs de France) mocht ontvangen. Hierdoor treedt de firma toe tot een selecte groep van 178 bedrijven die zich inzetten voor kondigt ook aan dat het van het FEEF het label KMO+ heeft gekregen, waardoor het toetreedt tot de gemeenschap van 178 ondernemingen die zich inzetten voor het behoud van lokale werkgelegenheid, de bescherming van het milieu, een verantwoorde logistiek en de productie van kwaliteitsartikelen.

Sinds twee jaar engageert Agrobiothers zich om via haar merken Aimé, Tyrol (accessoires en uitrusting) en Vetocanis (hygiëne en verzorging) om natuurlijke en ecologisch verantwoorde producten te ontwikkelen, waarbij de focus ligt op het welzijn van huisdieren en de reductie van de impact op het milieu. Dit engagement leidde tot het toegenomen gebruik van meer natuurlijke materialen, zoals natuurrubber en bio-katoen, de productie van biologische producten de invoering van nieuwe toepassingen, zoals de upcycling van productieafval en het inzetten van gerecycleerde materialen. Het is dan ook logisch dat de onderneming een ecologische en sociale missie aan haar statuten toevoegde. Daarbij ligt de nadruk op:

  • Een heroriëntatie van haar merken en producten zodat deze tegen 2023 volledig diervriendelijk zijn, waarbij producten die nefast zijn voor het welzijn van huisdieren niet langer zullen worden aangeboden. Tevens worden gedragsveranderingen aangemoedigd om de markt te veranderen.
  • Tegen 2025 moeten 80% van de producten milieuvriendelijk, natuurlijk en/of lokaal geproduceerd worden.

In die optiek stopte Agrobiothers begin dit jaar met de distributie van bolaquariums en aquariums kleiner dan 15 liter en anti-blafhalsbanden voor honden.

Share