Ga naar de inhoud

Arvesta investeert in zijn productiesites voor diervoeding

Arvesta, het moederbedrijf achter de 250 Aveve-winkels en de full-service partner van land- en tuinbouwers, wil blijven groeien en investeert daarom ruim 25 miljoen euro in de uitbreiding en modernisering van haar productielocaties voor diervoeders. Een ambitieus plan dat de toekomst van Arvesta verder veilig zal stellen. Dirk Van Thielen, Business Unit Director Animal Nutrition: “Vandaag zijn we een absolute expert in de productie van kwaliteitsdiervoeders. Het is cruciaal dat we verder investeren om onze leiderspositie te behouden en zelfs te versterken.”

Arvesta is vandaag een sterke speler in paardenvoeders en heeft absoluut de ambitie om hierin verder te groeien. Dat kan vandaag niet langer op de verouderde site van Lannoo in Erpe-Mere. “Na grondig beraad hebben we dan ook beslist om de productie op de site van Lannoo volledig af te bouwen tegen eind 2023 en geleidelijk aan over te brengen naar onze huidige site in Aalter die we zullen uitbreiden met een nieuwe productiesite voor paardenvoeder. Deze site ligt bovendien aan het water wat het transport van grondstoffen en producten vergemakkelijkt en duurzamer maakt. Deze oplossing biedt ons de beste kans om ook in de toekomst verder te blijven groeien. Het spreekt voor zich dat we er alles aan zullen doen om onze ervaren medewerkers die vandaag in Erpe-Mere werken op de site in Aalter in te zetten”, licht Van Thielen toe.

Eind 2021 gaat Arvesta van start met de volledige renovatie van de oude siloparken op de productiesite van Dumoulin in Andenne. De site zal nadien ook volledig opnieuw ingericht worden met aandacht voor veiligheid, milieu en efficiëntie. Het einde van de werken is voorzien tegen eind 2023. In de lente van dit jaar is er begonnen met de bouw van een volledig nieuwe productiesite voor conventionele voeders op de huidige site van Mifuma (Hafner) in het Duitse Ichenhausen. Deze nieuwe site wordt gebouwd naast de huidige fabriek waar voortaan alle biovoeders zullen worden geproduceerd. Bedoeling is dat ze operationeel zal zijn tegen het najaar van 2022.

Share