Ga naar de inhoud

Belangstelling groot voor Interzoo 2022

Tijdens een persmoment tijdens de voorbije editie van de vakbeurs Zoomark International in Bologna (Italië) kondigde Interzoo-organisator WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH) aan dat het merendeel van de beschikbare oppervlakte voor de komende editie, die van 24 tot en met 27 mei 2022 in Neurenberg (Duitsland) plaatsvindt, is volgeboekt. Ruim 6 maanden voor de start van de vakbeurs bevestigden al 1.050 exposanten uit meer dan 60 landen hun deelname, wat goed is voor circa 50.000 m² gereserveerde standruimte. Dus de inschrijvingen bevinden zijn ook heel wat start-ups. HIerdoor zijn slechts nog een 4-tal plaatsen vrij in het paviljoen voor jonge, innovatieve bedrijven, dat het Duitse Economische Zaken en Energie wordt gesponsord. Tevens biedt Interzoo biedt een speciaal pakket aan voor start-ups met hoofdkantoor in het buitenland. Onder meer starters uit Bulgarije, Finland, Letland, Nederland, Polen, Spanje en Tsjechië schreven zich al in voor deze internationale start-upzone.

“We zijn er zeker van dat Interzoo 2022 het hoogtepunt wordt op de kalender van de wereldwijde huisdierenindustrie”, onderstreept WZF/ZZF-directeur Gordon Bonnet. “De annulering van Interzoo 2020 als gevolg van de pandemie betekent dat 2018 de laatste fysieke editie van onze vakbeurs was. Het was ook de meest succesvolle in de geschiedenis van het evenement. De inschrijvingen liggen momenteel slechts 10 procent onder die van vier jaar geleden. Gezien de aanhoudende pandemie zien we dit als een uitstekend resultaat, dat ons erg trots maakt. Het is een duidelijk teken dat de huisdierenbranche graag weer persoonlijk contact wil en Interzoo in Neurenberg ziet als een manier om dit te doen: om innovaties in een tastbare vorm te presenteren, inspiratie te vinden in de verscheidenheid aan producten, trends te ontdekken en samen te komen met gelijkgestemde mensen.”

Daarnaast pakt Interzoo opnieuw uit met een interessant randprogramma met talrijke seminaries met internationale experts die wereldwijde trends en marktontwikkelingen zullen belichten. Lokale evoluties en onderscheidende kenmerken van import en export komen bijvoorbeeld aan bod in het kader van de Interzoo Country Sessions. Andere presentaties richten zich dan weer op actuele thema’s in de petindustrie zoals duurzaamheid. De positieve ervaringen van Interzoo.digital 2021 worden ook verwerkt in het beursprogramma. Nieuwe digitale uitbreidingen, bijvoorbeeld een nieuwe en veelzijdige beurs-app, zullen zowel de voorbereidingen voor de beurs als de klantervaring ondersteunen. “Ons doel is om positieve elementen uit de digitale wereld te combineren met de fysieke beursomgeving om een zo efficiënt mogelijke beurservaring te garanderen”, aldus Dr. Arzt.
Net als bij het digitale evenement van dit jaar zullen geselecteerde presentaties uit het randprogramma van Interzoo 2022 ook online beschikbaar zijn als on-demandvideo’s op Interzoo Academy .

In vergelijking met de vorige editie in 2018 zullen er ook in Neurenberg enkele nieuwigheden worden geïntroduceerd. Eén daarvan is Interzoo Camp, een kampplaats voor caravans en mobilhomes net buiten het Interzoo-terrein. Voorts zal de vakbeurs drie ingangen tellen (West, Centre & East), wat een eenvoudige en comfortabele toegang verzekert. De hygiëne- en veiligheidregels op Interzoo zullen zorgvuldig in overeenstemming zijn met de preventieve coronamaatregelen die op dat moment van kracht zullen zijn.

Share