Ga naar de inhoud

Blij weerzien op ANIDO 2022

De 22ste editie van ANIDO, de tweejaarlijkse afspraak voor de petcare-industrie in de Benelux, vond plaats op 4 & 5 september in Kortrijk Xpo en werd succesvol afgesloten. Het was een blij weerzien voor iedereen uit de sector! ANIDO vormde de ideale ontmoetingsplaats om nieuwigheden te ontdekken, inspiratie op te doen en de laatste markontwikkelingen te volgen. Duurzaamheid, transparante communicatie over voeding en verpakking, de switch naar lokale productie, de toename van plantaardige of veggie voeding, nieuwe voedingsproducten met alternatieve eiwitten (zoals insecten) en de problematiek van de stijgende grondstof- en energieprijzen waren dé gespreksonderwerpen op de standen. De volgende editie van ANIDO staat opnieuw zoals gewoonlijk in het voorjaar gepland, namelijk op zondag 25 en maandag 26 februari 2024. En net als dit jaar zal de beurs gedeeltelijk met DIY, Pro & Garden overlappen.

ANIDO ontving dit jaar 4.424 bezoekers uit 17 landen. Het was een ‘tropisch warme’ editie op deze uitzonderlijke datum in september, waardoor het op de beurszondag rustiger was dan gewoonlijk, maar dat werd in grote mate goedgemaakt door een sterke opkomst op maandag. Ruim 25% van de bezoekers was afkomstig van buiten de Belgische grenzen, met een opvallende stijging uit Nederland (van 12% naar 15% bezoekers). De 128 exposanten uit 11 landen waren positief: een compleet beursaanbod, mooie stands, een goede professionele sfeer en veel nieuwigheden. Het samenvallen met de vakbeurs DIY, Pro & Garden op maandag werd ook als een meerwaarde ervaren.

Op de MEET THE EXPERTS-stand konden bezoekers inspiratiesessies bijwonen met getuigenissen van collega-ondernemers Kristof Berx (Zowizoo) en Maud Leschevin (Tom & Co). Tevens gingen diverse gastsprekers dieper in op de trends in de huisdierensector, duurzaamheid, tips voor gelukkige katten, shopping experience enz. Al deze sessies kunnen herbekeken worden via ANIDO DIGITAL, de nieuwe ‘digitale tweeling’ van ANIDO. ANIDO DIGITAL is een online ‘meetingplace’ tussen bezoeker en exposant om gericht naar (nieuwe) producten, diensten en oplossingen te zoeken, nieuwe connecties te maken en de sprekerssessies te herbekijken.
Tot slot waren er opnieuw de trimdemonstraties van Kitty talks Dogs. Een sterk demoprogramma met ervaren trimmers zorgde voor veel kijklustigen bij de stand van Transgroom.

ANIDO blikt terug op een geslaagd event en kijkt alvast uit naar de volgende editie die opnieuw zoals gewoonlijk in het voorjaar zal plaatsvinden, meer bepaald op 25 & 26 februari 2024 in Kortrijk Xpo.

Share