Ga naar de inhoud

Cats & Dogs opent achtste dierenspeciaalzaak in Balen

Als dierenspeciaalzaak heeft Cats & Dogs een heel gedifferentieerd aanbod met hoogkwalitatieve producten in honden- en kattenvoeding. Maar ook voor knaagdieren, vogels en kippen vinden dierenliefhebbers hier de geschikte voeding en toebehoren. Het assortiment bevat onder meer voer voor tuinvogels, natuurlijke benodigdheden voor knaagdieren en allerlei zaken om de leefomgeving van huisdieren in te richten.
“Voor ons staat kwaliteit altijd voorop. In ons aanbod focussen we vooral op duurzame en natuurlijke producten met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het valt niet altijd duurder uit om een beter product te nemen. Bij Cats & Dogs gaan we steeds op zoek naar die producten die het beste in je huisdier naar boven halen, of dat nu gaat om vers blikvoer, droogvoeding, diepvriesvoer of natuurlijke snacks”, onderlijnt zaakvoerder Kevin Massart. “Daarnaast verdelen we ook medische producten op basis van natuurlijke bestanddelen en speelgoed van natuurlijke rubber voor honden bijvoorbeeld.”

“Wie bij Cats & Dogs binnenstapt, is op zoek naar het beste voor zijn huisdier én naar advies op maat. Als dierenspeciaalzaak ben je dan ook het eerste aanspreekpunt voor mensen met vragen over hun dieren. Om onze klanten beter te kunnen helpen bij hun keuzes hebben we de vergelijkingswebsite DierenVoedingsExpert.be ontwikkeld. Hierop kan je de meest gekende merken honden- en kattenvoer opzoeken en objectief vergelijken met elkaar. Alle informatie op deze website is enkel en alleen gebaseerd op wetenschappelijke feiten en voedingsexpertise. Zo kunnen wij onze klanten de feiten geven, zij beslissen zelf wat het beste is voor hun huisdier. Onze winkel in Balen is de eerste winkel waar DierenVoedingsExpert.be live in de winkel kan geraadpleegd worden.”

“We nemen het voortouw in onze sector en stellen onethische producten en praktijken in vraag, zo verkopen we bijvoorbeeld geen dierenonvriendelijke producten of levende dieren meer in onze nieuwe winkels, maar helpen we met veel plezier met de adoptie van je nieuwste vriend”, vertelt zaakvoerder Kevin Massart. “Sinds lange tijd zetten we ook in op hernieuwbare energie en laten we ons bij de keuze van producten steeds leiden door de milieu-impact hiervan.”

De nieuwe vestiging in Balen (Vaartstraat 160) beschikt met 600 m² over veel ruimte om te werken met concepten, maar ook voor workshops en activiteiten, zoals een wekelijks Puppy-Uurtje. De bezoekers stappen een belevingswinkel binnen waarvoor een totaalconcept werd uitgewerkt. In de inrichting is veel hout gebruikt. Naast een levensechte kattenkrabpaal van 4 meter staat ook een echte boom in de winkel te pronken. Cats & Dogs heeft in totaal 35 medewerkers in dienst, waarvan 3 in de nieuwe winkel in Balen. Zaakvoerder Kevin Massart speurt hiervoor naar de juiste mensen met veel passie voor dieren die ze bovendien op de klanten weten over te brengen. Na Balen heeft Cats & Dogs nog plannen voor nieuwe vestigingen in de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant. Voor de toekomstige locaties kijkt de dierenspeciaalzaak vooral naar landelijke regio’s met een groot potentieel aan dierenliefhebbers die advies en kwaliteit belangrijk vinden.

Share