Ga naar de inhoud

Cats & Dogs viert 20-jarig bestaan

Op woensdag 25 oktober jl. blies dierenspeciaalzaak Cats & Dogs 20 kaarsjes uit. Na twintig jaar staat de teller al op 7 dierenspeciaalzaken en daar zullen er in de toekomst alleen maar bij komen. Wat ooit begon als een kleine dierenspeciaalzaak is vandaag uitgegroeid tot een netwerk van zeven winkels. “We blijven inzetten op vernieuwing en dat wordt duidelijk gesmaakt door onze klanten en hun huisdieren” vertelt zaakvoerder Kevin Massart.

Op 20 jaar tijd maakte Cats & Dogs een indrukwekkende transformatie door. “Tot 2018 verkochten we nog alle bekende merken en producten die je vandaag ook nog bij de gekende ketens vindt. Ik wilde hier echter het verschil maken door meer te focussen op kwaliteit, natuurlijke producten en adviesverlening. Ik ben ervan overtuigd dat dat ook onze sleutel tot succes is: de kwaliteit van onze producten én de kennis van onze mensen die als echte adviseurs in de winkel staan. We nemen ook het voortouw in onze sector en stellen onethische producten en praktijken in vraag, zo verkopen we bijvoorbeeld geen dierenonvriendelijke producten of levende dieren meer in onze nieuwe winkels, maar helpen we met veel plezier met de adoptie van de nieuwste vriend van onze klanten. Wist je trouwens dat er momenteel net geen 400 konijnen en knaagdieren zitten te wachten op een nieuwe thuis in een opvang- of adoptiecentrum? Daarnaast zetten we bij Cats & Dogs ook sterk in op beleving, zo organiseren we elke zaterdag in onze nieuwste winkel te Westerlo een Puppy-Uurtje en staan er dit najaar in alle winkels professionele hondenfotoshoots gepland”, gaat Kevin Massart verder.

Als dierenspeciaalzaak heeft Cats & Dogs een heel gedifferentieerd aanbod met hoogkwalitatieve honden- en kattenvoeding waarbij de focus ligt op duurzame en natuurlijke producten met een goede prijs-kwaliteitverhouding. “We gaan steeds op zoek naar die producten die het beste in je huisdier naar boven halen, of dat nu gaat om vers blikvoer, droogvoeding, diepvriesvoeding of natuurlijke snacks”, onderlijnt zaakvoerder Kevin Massart.
Maar ook voor knaagdieren, vogels en vissen vinden dierenliefhebbers er de geschikte voeding en toebehoren. In het assortiment zitten onder meer ook voer voor tuinvogels naast bodembedekkers voor knaagdieren en allerlei zaken om de leefomgeving van huisdieren in te richten.

“Wat de toekomst betreft, blijven we inzetten op vernieuwing. Naast nieuwe locaties, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan een aantal grote projecten waarmee we onze dierenliefhebbers en hun huisdieren nog beter zullen kunnen verder helpen in de toekomst. We hebben alvast veel zin in de volgende 20 jaar” besluit Kevin Massart enthousiast.

Om hun 20e verjaardag mee te vieren loopt er nog tot het einde van dit jaar deelnemen aan een wedstrijd waarbij de klant in elk van de 7 winkels van Cats & Dogs 1 jaar gratis droogvoeding kan winnen voor zijn/haar hond of kat. Per winkel worden er twee winnaars uitgeloot.

Share