Ga naar de inhoud

Combinatie Petfood Forum Europe en Interzoo biedt duidelijke meerwaarde

De combinatie van Petfood Forum Europe (6 mei) en Interzoo (7 – 10 mei) geeft zakelijke professionals een unieke kans om hun netwerk op te frissen en uit te breiden, de nieuwste trends in diervoeding te ontdekken en het meest uitgebreide productaanbod van de wereldwijde dierbenodigdhedenindustrie te ervaren. De samenwerking tussen WATT Global Media en Interzoo-organisator WZF GmbH gaat zijn derde opeenvolgende jaar in. In de tweede week van mei 2024 komt de internationale petfoodindustrie samen in Neurenberg, Duitsland. De combinatie van Petfood Forum Europe op 6 mei en Interzoo (7 – 10 mei) geeft zakelijke professionals een unieke kans om hun netwerk op te frissen en uit te breiden, de nieuwste trends op het gebied van diervoeding te ontdekken en het meest uitgebreide productassortiment van de wereldwijde dierbenodigdhedenindustrie te ervaren.

Binnenkort wordt Neurenberg het ontmoetingspunt voor professionals uit de hele wereld, wanneer Petfood Forum Europe en Interzoo 2024 bedrijven en innovators uit de volledige toeleveringsketen van de petfoodindustrie samenbrengen. Op 5 dagen (6 t.e.m. 10 mei 2024) krijgen beslissingsnemers en professionals de kans om hun kennis uit te breiden met behulp van marktinzichten en diepgaande discussies op Petfood Forum Europe en Interzoo 2024. Daarnaast kunnen ze profiteren van ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de pet suppliesindustrie om zakelijke relaties met wereldwijde partners te onderhouden en aan te gaan. “Petfood Forum Europe één dag voorafgaand aan Interzoo biedt een extra forum voor het belangrijke onderwerp van ingrediënten, verpakkingen en verwerkingstechnologieën voor diervoeding”, zegt Dr Rowena Arzt, Director Exhibitions bij Interzoo organisator WZF. “Het is daarom de perfecte opstap voor een uitzonderlijke Interzoo 2024.” De grootste Interzoo aller tijden telt meer dan 2.100 exposanten uit 69 landen en er worden ruim 40.000 professionals verwacht.

(Doc. WZF GmbH)

Het aantal inschrijvingen voor het Petfood Forum Europe 2024 is groot. Professionals uit 25 landen hebben zich al ingeschreven en er zijn nog enkele weken over om zich in te schrijven. Bedrijven zoals Affinity Petcare, Bewital Petfood, Cargill, Edgar & Cooper, Felleskjøpet Agri, Halla Pet Food, Hill’s Pet Nutrition, Nippon Pet Food, Nordic Pet Care, Normandise Pet Food, Nulo, Premier Nutrition, Prins Petfoods, RONDO FOOD, Simmons Pet Food, Wellness Pet Company en vele anderen zullen aanwezig zijn op 6 mei, de dag voor Interzoo 2024. David Molenberghs, mede-oprichter en chief innovation officer bij Smoofl, zal de openingspresentatie verzorgen over het belang van omdenken bij de ontwikkeling van dierenvoeding en -snacks. Hij deelt de principes en toepassingen van een creatieve ontwerpbenadering, die de traditionele productontwikkeling overstijgt. Tevens zal hij laten zien hoe deze benadering niet alleen hoogwaardige producten voor huisdieren kan opleveren, maar ook een uitgebreide merkresonantie. Andere onderwerpen zijn onder andere het nieuwste onderzoek naar insecteneiwitten, het belang van probiotica, postbiotica en microbiële eiwitten voor huisdieren, de beschikbaarheid van mineralen in hondenvoeding op plantaardige basis, de invloed van klimaatverandering op de toeleveringsketen en nieuwe productieprocessen op basis van thermische energie.
“Onze voortdurende samenwerking met Interzoo biedt deelnemers aan de conferentie ongeëvenaarde toegang tot gedetailleerde technische informatie over de nieuwste productietechnologieën, die beschikbaar zijn voor professionals op het gebied van huisdiervoeding en -verzorging op het ganse Europese continent”, zegt Steve Akins, executive vice president global petfood and events, bij WATT Global Media. “Na het Petfood Forum Europe hebben deelnemers ook de unieke mogelijkheid om in contact te komen met al hun partners en klanten in de toeleveringsketen voor huisdieren op Interzoo, waardoor belangrijke contacten op een veel bredere schaal worden bevorderd.”

De dag na Petfood Forum Europe start dan Interzoo, ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de petcare-industrie. Meer dan 2.100 exposanten zullen er hun nieuwste producten en diensten voorstellen op een totale beursoppervlakte van ruim 140.000 m², verspreid over 14 beurshallen. Met een aandeel van 86% buitenlandse exposanten telt Interzoo een sterk internationaal karakter. Naast Duitsland zijn China, Italië, Nederland, Turkije, de Verenigde Staten, België en het Verenigd Koninkrijk de landen met het grootste aantal exposanten. Bovendien zullen in totaal 15 nationale paviljoens op de beursvloer terug te vinden zijn, namelijk uit Brazilië (2 paviljoens), Canada, China (twee paviljoens), Tsjechië, Frankrijk, Hong Kong, India, Italië, Korea, Maleisië, Taiwan, het VK en de VS. Tevens pakt Interzoo uit met een uitgebreid en gevarieerd randprogramma. Zo worden op de eerste beursdag tijdens de Interzoo Sustainability Session de resultaten van de Interzoo Sustainability Study 2024 voorgesteld. Andere blikvangers zijn onder meer de Academy Sessions, die naast actuele thema’s ook de essentiële ontwikkelingen in bepaalde geografische petcareregio’s bespreken. De Fresh Ideas Stage en het Start-Up-paviljoen, geven start-ups en innovators dan weer de kans om zich aan de markt voor te stellen.
Meer informatie is te vinden in de Interzoo-app en op de Interzoo-website.

Share