Ga naar de inhoud

De Dibevo-Vakbeurs gaat gewoon door

Gaat de vakbeurs door of niet? Dat was de vraag die in de afgelopen weken het meest werd gesteld aan de medewerkers van Dibevo. Eén ding is de organisatie wel duidelijk geworden: huisdierprofessionals kijken echt reikhalzend uit naar de komende Dibevo-Vakbeurs, de enige vakbeurs in Nederland waar vraag en aanbod in de huisdierenbranche bij elkaar komen. Sinds 2019 hebben er geen Dibevo-events meer plaatsgevonden, maar daar komt nu gelukkig verandering in. Zoals het er nu voorstaat, gaat de vakbeurs gewoon door op de geplande data en locatie, namelijk op 10 en 11 oktober in de Broodfabriek te Rijswijk (Nederland). De Dibevo-Vakbeurs is een zogeheten doorstroomlocatie. Het publiek verblijft korte tijd op dezelfde plek en daardoor zijn de veiligheidsregels soepeler dan voor andere Nederlandse evenementen, waarbij geen doorstroming plaatsvindt.
“Dibevo heeft altijd het vertrouwen gehad dat de Dibevo-Vakbeurs kon doorgaan”, vertelt Dibevo-voorzitter Gijs van den Assum. “Want zeg nou zelf: waarom zou je wel naar een supermarkt of een museum kunnen waar je soms over de koppen loopt, en niet naar een vakbeurs? Het zijn immers allemaal doorstroomlocaties. Het vervelende is dat de overheid op haar website tot voor kort met geen woord repte over zakelijke evenementen. Dus we konden pas half augustus iets zeggen over de definitieve doorgang van de Dibevo-Vakbeurs.”

Het Nederlndse kabinet wil vanaf 20 september (dus ruim voor de datum van de vakbeurs) de 1,5 meter-regel loslaten. Maar zelfs als dat niet zou gebeuren, kan de vakbeurs gewoon doorgaan. De beursvloer is groot genoeg om te beantwoorden aan de op dit moment geldende bezoekersnorm van 1 bezoeker per 5 m2 en ook de capaciteit is ruimschoots voldoende voor het aantal bezoekers dat de vakbeurs doorgaans ontvangt. De beursvloer is zodanig ingericht dat er voldaan kan worden aan de 1,5 meter-regel. Pluspunt is dat de Broodfabriek in Rijswijk, waar de beurs wordt gehouden, veel ervaring heeft met crowdcontrol. De locatie was afgelopen jaar ingericht als test- en vaccinatielocatie van de GGD.

Per 20 september wordt het gebruik van coronatoegangsbewijzen voor bezoekers aan evenementen verplicht. Echter, locaties en evenementen waar doorstroom van mensen plaatsvindt – zoals de Dibevo-Vakbeurs – zijn uitgezonderd van deze verplichting. Mocht een coronacheck toch opgelegd worden door de overheid, dan is men ook op die situatie voorbereid: bij de toegangsbalies kan zowel de coronacheck als het e-ticket voor beurstoegang in één moeite door worden gescand, zodat er geen opstopping plaatsvindt.

Bedrijven die willen exposeren op de beurs, kunnen zich nog inschrijven, maar moeten wel snel zijn. Op dit moment is 90 procent van de beursvloer volgeboekt. Dibevo-leden hebben daarbij een streepje voor: zij kunnen standruimte tegen kostprijs inkopen. Uitgebreide informatie, een plattegrond en een inschrijfformulier is te vinden op de website dibevovakbeurs.nl.

Share