Ga naar de inhoud

De weg van Laroy Group naar de toekomst

Laroy Group investeert in de uitbreiding van zijn capaciteiten om innovatie en duurzaamheid te omarmen. Met een hernieuwde focus op duurzaamheid integreerde de Belgische groothandel in huisdierenartikelen milieuvriendelijke praktijken in al zijn activiteiten, waardoor de ecologische voetafdruk werd verkleind. De toewijding om het beste te bieden voor huisdieren en hun baasjes drijft het bedrijf om geavanceerde oplossingen en technologieën te implementeren, zodat er producten en diensten van topkwaliteit aan de klanten geleverd kunnen worden. In de eerste plaats is Laroy Group erg trots op zijn nieuw, ultramodern magazijn. Het project ging in 2021 van start en is nu volledig afgewerkt, met een indrukwekkende verhoogde capaciteit van 13.950 extra palletplaatsen. Dat brengt onze totale palletstockage op 33.000 palletlocaties en de totale oppervlakte van de site in Wondelgem op 47.132 m². Dankzij een aparte ontvangstruimte in het magazijn kunnen de binnenkomende producten vlot in ontvangst worden genomen via één van de 30 laadkaaien. In de tweede helft van 2023 voert de firma trouwens een nieuw Warehouse Management-systeem in. Deze proactieve aanpak zal leiden tot een nog sterker engagement van Laroy Group om ‘Excellence in Pet Products’ waar te maken.

Samen met het nieuwe gebouw wil Laroy Group duurzaamheid integreren in de werkmentaliteit. De groothandel implementeerde verschillende initiatieven, die de energie-efficiëntie en het milieubewustzijn bevorderen. Om het energieverbruik te verlagen, werd in de volledige vestiging automatische LED-verlichting geïnstalleerd. Daarnaast werden op strategische plaatsen in het hele gebouw bewegingssensoren geplaatst, die de verlichting regelen op basis van bezetting. Tevens investeerde de onderneming in nieuwe elektrische vorkheftrucks met betere prestaties en gebruikscomfort. Verder zette Laroy Group nóg een duurzame stap voorwaarts door vijf dubbele oplaadpunten te plaatsen, waardoor tien elektrische auto’s tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Tevens werden twee snelladers voor openbaar gebruik geïnstalleerd, die van stroom worden voorzien door de 2.400 zonnepanelen op het dak van het bedrijf. Verder integreert het bedrijf milieuvriendelijke praktijken in zijn volledige toeleveringsketen, productontwikkeling en al zijn dagelijkse activiteiten om zijn koolstofvoetafdruk te verkleinen en bij te dragen aan een
groenere toekomst. Laroy Group is dan ook erg trots dat het in 2023 het ‘Voka Charter Duurzaam Ondernemen’ heeft ontvangen. Dit charter bevestigt het engagement van de firma inzake duurzaamheid en is het resultaat van een positieve evaluatie van alle 23 duurzame actiepunten, die een interne werkgroep inzake duurzaamheid in het actieplan opnam.

De afbraak van het oude hoofdkantoor (op de locatie van het nieuwe magazijn) bood Laroy Group de gelegenheid om alle afdelingen onder één dak samen te brengen. Door alle diensten in één gebouw onder te brengen, wordt ingezet op een betere communicatie, samenwerking en synergie tussen de teams, wat bevorderlijk is voor een meer samenhangende en geïntegreerde werkomgeving. Daarnaast bood de gerenoveerde kantoorruimte een mogelijkheid om een moderne en duurzame werkplek te ontwerpen, die aansluit bij de waarden van de onderneming. Begin 2023 werd de grootschalige renovatie van de gevel van het hoofdkantoor van Laroy Group voltooid. Deze transformatie brengt de buitenkant van het gebouw in overeenstemming met de merkstijl van het nieuwe magazijn en creëert zo een samenhangende en moderne esthetiek. Het vernieuwde interieur en de gerenoveerde buitenkant vormen het bewijs dat Laroy Group blijft streven naar voortdurende verbetering en groei.

Share