Ga naar de inhoud

Dibevo-Vakbeurs 2021 meer dan succesvol

Een vakbeurs organiseren in een woud van onduidelijke en steeds veranderende overheidsmaatregelen betekent een enorme uitdaging. Dat mocht de organisatie van de Dibevo-Vakbeurs aan den lijve ondervinden. Maar de eerste fysieke vakbeurs voor de petcaresector in de Benelux na de coronacrisis was een succes, zo blijkt uit de bezoekersenquête van het event. Vrijwel alle respondenten gaven aan dat ze de vakbeurs als positief, gezellig, sfeervol en gastvrij hebben ervaren. Maar er was vooral opluchting dat dergelijke events weer in persoon kunnen plaatsvinden. Door alle coronaperikelen was het voor het organisatieteam moeilijk inschatten hoeveel bezoekers ze konden verwachten. Maar dat viel alleszins mee: de Dibevo-Vakbeurs trok op zondag 10 en maandag 11 oktober 2021 ruim 3.800 bezoekers naar de Broodfabriek in Rijswijk. Dat is iets minder dan normaal, maar volgens de exposanten ging dit niet of nauwelijks ten koste van het aantal ‘kwalitatief goede bezoekers’. Opvallend is dat de Dibevo-Vakbeurs bij de Belgische dierenspeciaalzaken: er waren ditmaal opmerkelijk meer Belgische bezoekers dan tijdens de vorige vakbeursedities. Het feit dat er in onze contreien lang geen beurzen voor de petcaresector waren, zit daar ongetwijfeld voor iets tussen.

(Foto’s: Doc. Norbert Waalboer Fotografie)

Ruim 600 bezoekers brachten hun stem uit op wat zij ‘het beste product’ uit de noviteitengalerij op de Dibevo-Vakbeurs vonden. Per beursdag vielen er twee FitBits en twee Apple Airtags als prijzen te winnen. De bezoekers nomineerden tien producten, die vervolgens werden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit Gerrit Hofstra (adjunct-secretaris wetgeving levende dieren en planten bij Dibevo), Inga Wolframm (hoofd partnerschappen en fondsenwerving van de faculteit Diergeneeskunde) en Saskia Ober (medewerker kennis- en informatieontwikkeling bij het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren). Uiteindelijk werd de ‘Best of show-award’ van de Dibevo-Vakbeurs 2021 toegekend aan Ferplast Benelux voor de Multipla, een modulaire knaagdierkooi van gerecyclede grondstoffen die uitbreidbaar is tot elke gewenste grootte. Pro Plan LiveClear van Nestlé Purina Petcare, kattenvoeding waarvan bewezen is dat het allergenen op kattenhaar vermindert, moest nipt de duimen leggen. De derde plaats was weggelegd voor de WAW ‘shock absorber’ van eye4pets, een lijnverbinding die zowel de hond als het baasje verlichting biedt door de trekkracht tot 40% te reduceren.

Wie wil ontdekken wat er effectief te zien was op de jongste editie van de Dibevo-Vakbeurs, moet zeker ons uitgebreid productverslag even doorlopen. Dat is terug te vinden onder de rubriek ‘Beursverslagen’ in het Nieuws-luik op onze website

Share