Ga naar de inhoud

DIY, Pro & Garden 2024 is het bezoeken meer dan waard

Op maandag 26 en dinsdag 27 februari 2024 wordt de vakbeurs DIY, Pro & Garden in Kortrijk Xpo georganiseerd. Deze tweejaarlijkse afspraak voor de doe-het-zelf, de tuinbranche en de professionele vakhandel keert terug naar het voorjaar, het moment waarop de verkooppunten in bovengenoemde sectoren investeren in de aankoop van nieuwe producten en diensten voor hun winkelaanbod. De komende editie van de vakbeurs verwelkomt meer dan 140 exposanten. De bezoeker krijgt hierdoor een erg breed en gevarieerd productenaanbod voorgeschoteld. Bovendien worden via seminarsessies en de ‘Innovations & Sustainability Route’ nieuwe inzichten op actuele trends en marktevoluties geboden. In vergelijking met de voorgaande editie van DIY, Pro & Garden werden de openingsuren aangepast: op beide beursdagen kunnen professionele bezoekers van 9u tot 18u langskomen. Goed nieuws trouwens ook voor tuincentra en dhz-zaken met een petafdeling: op maandag overlapt het event opnieuw met de petcare-vakbeurs ANIDO.

Ruim 140 standhouders
Een snel veranderende wereld vol onzekerheden gaat gepaard met een snel wijzigend consumentengedrag. Ieder seizoen heeft zijn klassiekers in de winkel, aangevuld met nieuwigheden die inspelen op actuele markttrends. De meer dan 140 exposanten op de beurs brengen op één locatie een overzichtelijk producten- en dienstenaanbod uit de segmenten doe-het-zelf, tuin en een steeds ruimer professioneel aanbod. Leveranciers geven er technisch-commerciële feedback en verkoopadvies, die van cruciaal belang zijn bij de veeleisende consument. DIY, Pro & Garden telt heel wat gevestigde waarden, zoals Soudal, PGB, enzovoort, maar pakt ook uit met tal van nieuw- en terugkomers, zoals Stanley Black & Decker die er voor de eerste keer bij is. De meest recente exposantenlijst is online beschikbaar.

‘Innovations & Sustainability Route’
Nieuwigheden zijn essentieel als traffic builders om de consument naar de winkel te leiden. Ook duurzaamheidsaspecten spelen meer en meer een belangrijk rol in de aankoopbeslissing, vooral bij jongere generaties. DIY, Pro & Garden zal dan ook een aantal ‘must-see’ innovaties van exposanten – op de Belgische markt gebracht na 1 januari 2023 – in de kijker zetten, die niet alleen een meerwaarde betekenen voor de eindgebruiker, maar ook relevant zijn op vlak van duurzaamheid. Deze (duurzame) innovaties zullen op de beurs uitgelicht worden via de ‘Innovations & Sustainability Route’, alsook via digitale kanalen.

Combi-bezoek met petcarevakbeurs ANIDO
Vorige editie besloten DIY, Pro & Garden en ANIDO, de beurs voor dierenspeciaalzaken, om in dezelfde periode te organiseren, met een overlapping van een aantal uur in de namiddag. De reacties hierop waren heel positief, daarom besloot de organisatie dit initiatief ditmaal verder uit te breiden. Tijdens de komende editie overlappen beide beurzen op maandag een volledige dag (van 9u tot 18u).

Industry Afterwork Drink
DIY, Pro & Garden is en blijft ook een belangrijk netwerkplatform dat bijdraagt tot constructieve en langetermijnrelaties tussen retail & industrie. Op het einde van de eerste beursdag (of na de werkuren) is iedere professional uit onze industrie welkom op de Industry Afterwork Drink op de beursvloer van 18u tot 20u. Exposanten en bezoekers kunnen er gezellig netwerken onder collega’s, ideeën uitwisselen, business doen tussen de standen en samenwerkingsbanden versterken onder het genot van drinks & bites en animatie. De toegang tot de Industry Afterwork Drink is toegankelijk mits het dragen van de bezoekers- of exposantenbadge.

Exclusieve keynotes by captains of diy-retail
De organisatie van DIY, Pro & Garden wist ook een boeiend seminarprogramma samen te stellen. Op maandag 26 februari analyseert Dominique Motte, General Manager Gamma België, om 11u het toekomstmodel voor DIY. Om 13u30 gaat Patrick Vandenbogaerde, General Manager Brico, na hoe technologie DIY transformeert. Het seminarprogramma wordt op maandag afgesloten met het panelgesprek ‘Reinventing Partnerships Retail/Supply’ om 16u30. Erwin Van Osta (CEO Hubo) gaat over dit thema in gesprek met de Captains of Industry van Soudal, Stanley-Black&Decker, Giardino en Deli-Home. Op dinsdag 27 februari gaat André De Groote, CEO NV Bouwmaterialen De Groote (Gedimat) – Houtboerke en Voorzitter Fema, om 11u dieper in op de raakvlakken tussen de vakhandel en DIY. Om 13u30 schetst Réginald de Woot, CEO Mr. Bricolage, het DNA van dhz in Wallonië. Al deze inspirerende sessies vinden plaats in hal 1 en zijn gratis bij te wonen.

Tickets & info
Bezoek aan DIY, Pro & Garden is voorbehouden aan retailers. Meer info en gratis bezoekersregistratie op www.diy-pro-garden.be.

Share