Ga naar de inhoud

Duurzaamheid boven tijdens DIY, PRO & Garden 2022

Tags:

De 35ste editie van DIY, PRO & Garden vond plaats op 5 & 6 september in Kortrijk Xpo. Het was een blij weerzien voor iedereen uit het doe-het-zelfkanaal, de professionele en technische vakhandel en de tuinsector! De beurs vormde de ideale ontmoetingsplaats om nieuwigheden te ontdekken, inspiratie op te doen en de laatste markontwikkelingen te ontwaren. Met net geen 3.000 bezoekers waren de 137 exposanten positief over de kwaliteit van de contacten, de constructieve gesprekken en de genoteerde bestellingen. Duurzaamheid stond met de Green Deal centraal op de beurs, alsook binnen het aanbod van de standhouders. De volgende DIY, PRO & Garden staat alvast gepland op 26 en 27 februari 2024.

Duurzaamheid is een logische maar ook noodzakelijke evolutie binnen de DIY, PRO & Garden-sector. Samen met het bedrijf Sustacon lanceerde de beursorganisatie de Green Deal op de beurs. Niet minder dan 20 aanbieders van doe-het-zelfproducten en materialen voor de technische vakhandel meldden zich met producten, cases of bedrijfsprocessen als deelnemer aan. Zij profileerden zich hiermee als inspirerende ‘duurzame’ ambassadeurs voor onze sector. Niemand minder dan Z.K.H Prins Laurent van België was van nabij betrokken bij het ontstaan van het initiatief en opende officieel het Green Deal-paviljoen.

De ingeslagen weg om het PRO-kanaal als volwaardig deel van de beurs te maken bleek de juiste beslissing en zal verder uitgebreid worden. Zowel de professionele vakhandelaars (waaronder leden van groeperingen als Asamco, Groco,…) maar ook exposanten van professionele tools en bouwmaterialen, zoals Klingspor en Knauf, zijn alvast enthousiast over deze evolutie en ondersteunen deze nieuwe ingeslagen weg.

Op verzoek van de meerderheid van de exposanten werd DIY, Pro & Garden dit jaar voor het eerst op 2 (in plaats van 3) beursdagen gehouden. Een juiste keuze, zo bleek want de beurs mocht deze editie net geen 3.000 bezoekers verwelkomen, wat betekent dat de helft van de bezoekers van de zondag gerecupereerd werd op 2 dagen! De ruime openingsuren van 11u tot 21u ’s avonds om een ‘afterworkbezoek’ mogelijk te maken werden dan weer minder gesmaakt. Uit de eerste reacties bleek al snel dat de openingsuren té ruim waren en aangepast moeten worden voor toekomstige edities: van 9u tot 18u beurs met aansluitend een netwerkevent tot 20u op de eerste beursdag.
Dit betekent ook dat op maandag dezelfde openingsuren gelden als voor de petcarevakbeurs ANIDO, die op die dag opnieuw zal overlappen, wat ideaal is voor een combinatiebezoek. Ruim 10% van de bezoekers van DIY, PRO & Garden en 15% van de ANIDO-bezoekers (vooral tuincentra en DIY zaken met een ruim petcare assortiment) maakten dit jaar al gebruik van de mogelijkheid tot combibezoek. DIY, PRO & Garden blikt dan ook terug op een geslaagd event en kijkt alvast uit naar de volgende editie die zoals reeds aangegeven maandag 26 en dinsdag 27 februari 2024 in Kortrijk Xpo wordt georganiseerd.

Share