Ga naar de inhoud

Eerste reacties op Interzoo.digital positief

Er werd reikhalzend uitgekeken naar de première van Interzoo.digital, georganiseerd door Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH (WZF). De online-editie van ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor dierbenodigdheden, lokte van 1 tot 4 juni 2021 14.537 deelnemers uit meer dan 100 landen naar het platform. Daaronder bevonden zich 9.513 bezoekers (ca. 30 procent uit Duitsland) die zich bij de 336 exposantenprofielen uit 48 landen over de nieuwste voer- en verzorgingsproducten, accessoires, trends en diensten voor huisdieren lieten informeren. De meeste bezoekers waren afkomstig uit Duitsland, gevolgd door Groot-Brittannië, Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk. Het portaal blijft tot eind juni 2021 beschikbaar. Zo wil organisator WZF alle exposanten, bezoekers en media optimaal laten genieten van het digitale platform. Het randprogramma kon trouwens direct op grote belangstelling rekenen: de opening op de eerste beursdag werd bijna 3.000 keer bekeken. Bij de opening van Interzoo.digital prees Julia Klöckner, Duits federaal minister van Voedsel en Landbouw, Interzoo als een ‘drijvende innovatiekracht binnen de huisdierenbranche’.

“We zijn erg blij met het grote aantal interacties en de veelzijdige, professionele gesprekken tijdens Interzoo.digital. Naast talrijke lezingen en seminaries binnen ons randprogramma wisselden de deelnemers in totaal zo’n 130.000 chatberichten en 2.300 videogesprekken met elkaar uit. Tevens werden de bedrijfsprofielen sterk bekeken. Meer dan 210.000 van de circa 445.000 bezoeken landen op exposantenprofielen”, zegt Dr. Rowena Arzt, Directeur Exhibitions bij WZF.

“Met veelzijdige pioniersgeest was Interzoo.digital innovatief, interactief en informatief. De wereldwijde huisdierenindustrie kwam eindelijk weer eens bij elkaar om nieuwe producten en trends voor te stellen en ideeën uit te wisselen over fundamentele onderwerpen”, concludeerde Gordon Bonnet, Managing Director van WZF en ZZF, aan het einde van de laatste beursdag.

Tijdens de opening benadrukten de sprekers de toegenomen belangstelling voor huisdieren sinds het begin van de pandemie. Volgens de Duitse branchevereniging voor huisdieren ZZF steeg het aantal huisdieren in Duitsland met bijna een miljoen. Marktonderzoeksbureau Euromonitor International voorspelt voor dit jaar trouwens een wereldwijde stijging van de verkoop van huisdierbenodigdheden met ruim 7,5 procent.
“Als het maatschappelijk belang van huisdieren blijft groeien, leidt dit tot een hogere vraag naar de expertise in de petcarebranche. We moeten daarom duidelijk een eerlijke en duurzame handel in dieren steunen en onze stem verheffen tegen dubieuze handelaren of massafokkers, die het welzijn van dieren niet vooropstellen”, stelde ZZF-voorzitter Norbert Holthenrich.

De volgende editie van Interzoo vindt plaats van 24 tot 27 mei 2022 op het terreinen van NürnbergMesse in Neurenberg (Duitsland). Een groot aantal internationale exposanten bevestigde reeds zijn deelname voor dit evenement.

Share