Ga naar de inhoud

Erg succesvolle editie van vakbeurs Green

De coronajaren zorgden ervoor dat we terug meer interesse hadden voor onze eigen leefomgeving, dus ook onze eigen tuin. Met bijna 6.000 nieuwe zelfstandige tuinaannemers sinds de vorige editie van de vakbeurs Green in 2018 is het alvast een boost voor de groensector. Dat was ook te merken aan de opkomst tijdens deze nieuwe editie van Green. Maar liefst 9.595 professionele bezoekers deden inspiratie op tijdens de vakbeurs Green in Flanders Expo in Gent. Dat het alweer vier jaar geleden was dat Green, de tweejaarlijkse vakbeurs voor de private en publieke groensector, plaatsvond had natuurlijk alles met de coronaperiode te maken.
“Maar zowel aan het enthousiasme van onze meer dan 200 exposanten als de massale opkomst van bezoekers was duidelijk te merken dat de honger groot was”, aldus een tevreden Jeroen Arnouts, Head of Event van Easyfairs, organisator van de expositie Green. “Wij zijn tevreden met dit geslaagde grote feest van de sector.”

Bartel Van Riet overhandigde de aperopakketten aan de standhouders

Onder de 9.595 bezoekers was maandag ook Bartel Van Riet aanwezig om de groensector een hart onder de riem te steken.
“Mijn eerste indruk is sowieso fantastisch. Mijn gulzige zelve komt boven en ik wil overal meteen gaan kijken. Alles waar je interesse een beetje door aangewakkerd wordt, zit hier onder een dak. De tuinbouwsector kan maar een ding blijven doen en dat is innoveren en zichzelf blijven heruitvinden.”
Tijdens de nocturneopening van Green overhandigde Bartel Van Riet ook enkele aperopakketten aan de exposanten en had fijne gesprekken met de standhouders. Hij reikte tevens de 1.2.Tree Award uit. In de categorie ‘privaat project’ kwam boomkwekerij De Bruyn uit Begijnendijk als winnaar uit de bus. De Nederlandse boomkwekerij Van den Berk sleepte dit jaar zowel de 1.2. Tree Award voor het semi-privaat als het publiek project in de wacht.

Op zondag tijdens de familiedag kwamen er maar liefst 451 kinderen mee met hun ouders om eerste ervaringen op te doen binnen de groensector. Dinsdag was het de beurt aan 448 studenten om nieuwe inzichten te vergaren en kennis te maken met hun leveranciers of werkgevers van de toekomst. Die dag pakte Green ook uit met de opening van een extra hal, Open Spaces, volledig in het teken van het creatief en innovatief inrichten van de publieke, open ruimte. Een succes want deze derde dag lokte 2.584 bezoekers naar de vakbeurs Green.
“De sector floreert en dit werd meer dan ooit bevestigd door deze succesvolle editie van Green”, besluit Jeroen Arnouts, Head of Event van Easyfairs, organisator van de expositie Green.

Share