Ga naar de inhoud

Expansie United Petfood blijft aanhouden

De Belgische petfoodproducent met hoofdzetel in Gent kondigde immers aan dat het nu ook de Nederlandse firma Teeling Petfood heeft overgenomen. Deze acquisitie versterkt de positie van United Petfood als fullservice-huismerkproducent van dierenvoeding en geeft klanten toegang tot een compleet assortiment van intern vervaardigde producten. Dankzij diverse overnames groeide het bedrijf de jongste jaren in een sneltempo uit tot één van de belangrijkste Europese spelers op de petfoodmarkt. Eerder dit jaar kwam het Britse Cambrian Pet Foods ook al in handen van United Petfood. Teeling Petfood is dus nu de jongste telg op de overnamelijst.
“Het is onze missie om de beste partner te zijn voor onze klanten. Dankzij deze overname kunnen we ons aanbod in natte dierenvoeding verder uitbreiden en tegemoetkomen aan de stijgende vraag. We vinden het belangrijk om al onze producten in-house te blijven produceren en gaan enkel voor de allerbeste kwaliteit”, aldus de directie van United Petfood.

Teeling Petfood produceert sinds 1989 natte voeding voor zowel honden als katten. Het Nederlandse bedrijf telt een 100-tal medewerkers en heeft hoogstaande productiesites in Hoogeveen en Heerhugowaard. “Teeling Petfood begeleidt klanten van idee tot levering en staat garant voor de beste kwaliteit. Deze werkwijze sluit perfect aan bij onze filosofie. Ook bij United Petfood streven we naar langdurige partnerships gebaseerd op vertrouwen en transparantie.”

Deze overname versterkt de positie van United Petfood op de markt van huisdierenvoeding. Dankzij de twee extra productievestigingen in Nederland opereert United Petfood Group nu vanuit 19 dierenvoedingsfabrieken in 8 verschillende Europese landen. De overname past in de strategie van United Petfood om het bedrijf te versterken en te laten groeien.

Share