Ga naar de inhoud

Extra standruimte voor ANIDO 2022 aangezien event nu al volgeboekt is

Tags:

De petcareprofessionals uit de Benelux en Noord-Frankrijk verlangen om elkaar eindelijk weer persoonlijk te ontmoeten tijdens de komende editie van de tweejaarlijkse vakbeurs ANIDO in Kortrijk Xpo (B). Oorspronkelijk zou deze hoogmis van de petcare-industrie in de Lage Landen midden februari jongstleden plaatsvinden, maar de zoveelste coronagolf gooide roet in het eten en dwong de organisatie om het event uitzonderlijk naar dit najaar te verplaatsen. Maar op zondag 4 en maandag 5 september 2022 is het zover en kan de complete petcare-industrie uit de Benelux en Noord-Frankijk weer fysiek zaken te doen tijdens ANIDO. Het event is meer dan louter een vakbeurs, het fungeert ook als een gezellige sectorreünie met onmisbare contactuitwisselingen, waar nieuwe business gestimuleerd wordt. Een drietal maanden voor de start is de vakbeurs volzet: ruim 120 exposanten uit binnen- en buitenland bevestigden hun deelname. Hierdoor besliste de organisatie recent om extra standruimte te creëren, zodat het in de komende maanden nog aan nieuwe deelnameaanvragen kan voldoen. Het ziet er dus nu al naar uit dat ANIDO 2022 een echte voltreffer wordt!

Meet the experts-sessies

De bezoekers kunnen er niet enkel een uitgebreid scala aan (nieuwe) producten en diensten ontdekken, maar tevens de recentste ontwikkelingen en tendensen in de branche detecteren. Onder andere de opkomst van vegetarische dierenvoeding, het gebruik van alternatieve eiwitbronnen zoals insecten, de versnelde groei van e-commerce, de fors toegenomen aandacht voor duurzaamheid, de terugkeer naar het lokale, de humanisering van het huisdier en de daaruit voortvloeiende gepersonaliseerde producten, accessoires en diensten, enz. zijn momenteel erg actuele trends in de petcare-industrie en zullen op ANIDO 2022 via het exposantenaanbod enerzijds en de randactiviteiten anderzijds aan bod komen. Dat randprogramma omvat 3 belangrijke pijlers. In de eerste plaats zijn er de ‘Meet the experts’-sessies, die plaatsvinden in hal 4, maar ook via livestream kunnen worden gevold. Het betreft een divers programma met onder meer testimonials van collega-ondernemers, interactieve presentaties (zoals een workshop aquascaping of een sessie over gedragstherapie) en infosessies door experten omtrent bovenvermelde hot topics. Momenteel legt de organisatie de laatste hand aan de concrete invulling van deze ‘Meet the experts’-sessies. De redactie van Pet & Garden Pro brengt hierover uiteraard meer informatie van zodra die beschikbaar is.
Een andere blikvanger in het randprogramma is de ‘New@ANIDO’-wedstrijd, die de beste innovaties op de beurs bekroont die na 1 januari 2022 op de Belgische petcaremarkt werden gelanceerd. Deze awards worden in 3 categorieën, namelijk voeding, accessoires & verzorgingsproducten en natural & sustainable, uitgereikt aan de meest innovatieve producten op de beursvloer. Op de beurszondag bepalen de bezoekers van ANIDO welke nieuwigheden tot winnaar in de drie categorieën worden uitgeroepen. Alle deelnemende producten worden in een apart, overzichtelijk beursgedeelte gepresenteerd.
Tot slot kunnen de geïnteresseerden ook ditmaal weer live trimdemo’s bijwonen. Doorlopend vinden live groomingdemonstraties plaats, zowel commerciële coupes als voor showhonden. Deze demo’s, waarbij de focus op de nieuwste trimtrends ligt, verlopen in samenwerking met Kitty talks Dogs.

Voor wie zich eerder al had geregistreerd voor de februari-editie, blijft deze registratie geldig en wordt die automatisch naar een toegangsticket voor september omgezet. Wie zich nog niet registreerde voor een gratis bezoek aan de vakbeurs ANIDO op 4 en/of 5 september 2022, kan dit nog steeds via de website www.anido.be. Daar lees je ook meer info over het event.

Share