Ga naar de inhoud

FEDIAF EuropeanPetFood maakt cijfers over Europese huisdierenmarkt bekend

Tags:

FEDIAF EuropeanPetFood heeft haar jaarlijkse Facts & Figures-rapport gepubliceerd met gedetailleerde gegevens over de Europese huisdierenpopulatie en de markt van huisdierenvoeding. De bevindingen van het rapport bevestigen het groeiend huisdierbezit in Europa. Ruim 91 miljoen Europese huishoudens bezitten één of meer van de 340 miljoen huisdieren in Europa. Katten (127 miljoen) zijn in 26% van de gezinnen terug te vinden en vormen zo het populairste huisdier in Europa, op de voet gevolgd door honden (104 miljoen), die door 25% van de huishoudens worden gehouden. Deze toename van de huisdierenpopulatie wordt weerspiegeld door de groei van de markt voor huisdiervoeding, die in 2022 met 5,1% in waarde toenam en nu 29,1 miljard euro waard is.

Hieronder zetten we de belangrijkste Europese gegevens op een rijtje:
– 340 miljoen huisdieren in Europa.
– 91 miljoen huishoudens in de EU hebben een huisdier (46%).
– Er zijn ongeveer 127 miljoen katten, 104 miljoen honden, 53 miljoen vogels, 29 miljoen knaagdieren, 22 miljoen aquaria en 11 miljoen terraria.
– Jaarlijkse volumegroei van de huisdierenvoedingsindustrie: 3.5%.
– Jaarlijkse groei in waarde van de huisdierenvoedingsindustrie: 5.1%.
– Jaarlijks verkoopvolume van huisdiervoedingsproducten: 10,5 miljoen ton.
– Jaarlijkse verkoopwaarde van huisdiervoedingsproducten: 29,1 miljard EUR.
– Omzet aanverwante diensten en producten: 24,5 miljard EUR (+4,5%).

Alice Tempel Costa, adjunct-secretaris-generaal van FEDIAF, legt uit: “We zijn verheugd om te zien dat zoveel Europese gezinnen genieten van het gezelschap van een huisdier. Bij FEDIAF promoten we de enorm belangrijke rol, die huisdieren spelen in de maatschappij. Ze zorgen niet alleen voor liefde en vriendschap, maar kunnen ook een unieke band vormen met hun baasjes. FEDIAF volgt en deelt regelmatig het laatste onderzoek naar de fysiologische en psychologische aspecten van huisdieren.”

Share