Ga naar de inhoud

FEDIAF houdt na 2 jaar terug een succesvol fysiek congres en algemene vergadering

Tags:

Op 22 en 23 juni jl hield FEDIAF EuropeanPetFood, met succes haar eerste fysieke congres en buitengewone algemene vergadering na twee jaar coronapandemie. Eerst werden het FEDIAF-jaarverslag en de nieuwe FEDIAF-video explainer en website voorgesteld. Vervolgens verwelkomde het event sprekers van hoog niveau die kernthema’s, zoals duurzaamheid en de toekomst van huisdierbezit, belichtten. Het evenement werd georganiseerd in het Brusselse in Steigenberger Wiltcher’s hotel en telde meer dan 130 aanwezigen uit verschillende Europese landen. Dit tweedaagse evenement omvatte zowel interne vergaderingen voor de leden van FEDIAF als een congres dat openstond voor een breder publiek. Bovendien konden de leden – na twee jaar van virtuele vergaderingen – eindelijk samen het 50-jarig bestaan van de federatie vieren.

Tijdens het FEDIAF-congres heette Annet Palamba, voorzitster van FEDIAF, de deelnemers welkom en werden de video explainer en de nieuwe website voor het eerst onthuld door Raquel Izquierdo de Santiago, secretaris-generaal van FEDIAF. Het evenement omvatte ook presentaties van externe sprekers over belangrijke aandachtsgebieden. Eerst presenteerde Joeri Van der Bergh van InSites Consulting een onderzoek naar ‘The Future of Pet Ownership’, waarin werd aangetoond dat millennials de ouder wordende babyboomers aan het inhalen zijn als de voornaamste huisdierenbezitters. Vervolgens spraken Alberto D’Avino en Laura Buffet, experten van de Europese Commissie, en Christophe Carlier, vicevoorzitter van FEDIAF, met de deelnemers over de toekomstige beschikbaarheid van grondstoffen. Het onderwerp duurzaamheid werd eveneens besproken door onder meer Isabelle Rollier van de Europese Commisie, Laura Degallaix van FoodDrinkEurope en Christophe Derrien van IPIFF.

Tijdens de buitengewone algemene vergadering keurden de FEDIAF-leden de nieuwe statuten voor de federatie goed en kozen zij nieuwe functionarissen voor de raad van bestuur en het uitvoerend comité. Rosa Carbonell wordt de nieuwe voorzitter van FEDIAF en volgt Annet Palamba op, die wel penningmeester en bestuurslid van de federatie blijft.
“Ik wil Annet feliciteren met al wat ze bereikt heeft, want ze laat FEDIAF achter met een sterke basis voor de toekomst. We zijn ons ervan bewust dat we de komende tijd turbulent wordt door de nieuwe, uitdagende mondiale context. Ik wens samen te werken met alle leden en de belofte van een constante positieve evolutie van onze beroepsvereniging in de komende jaren te hernieuwen”, aldus Rosa Carbonell.
Tot slot belichtte Marta Ponghellini, adjunct-hoofd van de divisie Diervoeding – Diergeneesmiddelen van DG SANTE bij de Euopese Commissie de laatste juridische ontwikkelingen die betrekking hebben op de petfoodindustrie.

Share