Ga naar de inhoud

Finest Petfoods neemt afscheid van Champion Petfoods

Na jarenlange samenwerking stopt Finest Petfoods met de distributie van de merken Acana en Orijen in de Benelux. Vanaf 1 juli 2024 zal merkeigenaar Champion Petfoods de distributie zelf verzorgen. In 2022 maakte Mars Petcare bekend Champion Petfoods over te nemen. Per maart 2023 is Champion Petfoods als aparte divisie gestart binnen Mars Petcare en is besloten om de distributie van de merken Acana en Orijen zelf te verzorgen in de Benelux.
Om die reden heeft Finest Petfoods de afgelopen maanden gesprekken gevoerd over de afronding van de samenwerking. Er is in goed overleg besloten de distributie te staken per 30 juni 2024. Vanaf 1 juli 2024 neemt Champion Petfoods de distributie in de Benelux zelf ter hand.

Finest Petfoods heeft de afgelopen 12,5 jaar met veel overtuiging de distributie van Acana en Orijen verzorgd. “Beide merken hebben een stevige positie in de markt verworven”, aldus Rob Roodhuijzen, eigenaar van Finest Petfoods. Hoewel er met trots wordt teruggekeken naar het verleden kijkt Finest Petfoods ook altijd naar de toekomst. Deze keuze sluit ook aan bij de missie en visie van Finest Petfoods. Rob: “We blijven ons inzetten voor honden- en kattenvoeding en snacks van goede kwaliteit.”
Het Rotterdamse bedrijf blijft zeker niet stilstaan, maar is altijd op zoek naar nieuwe kansen. Zo introduceerde de firma vorige jaar nog succesvol het merk Farmina N&D in de Benelux en start Finest Petfoods dit jaar met de introductie van Buddy Petfoods in diverse Europese landen. De aftrap wordt gegeven op de vakbeurs Anido in Kortrijk Xpo.

Finest Petfoods bedankt Champion Petfoods voor de samenwerking in de afgelopen jaren, maar natuurlijk ook de diverse (r)etailers die zich hebben ingezet voor de groei van de merken. “Zonder onze partners was dit niet gelukt. We zijn trots op alle onze klanten en kijken uit naar de verdere samenwerking”, besluit Rob Roodhuijzen.

Share