Ga naar de inhoud

Flamingo viert 50-jarig bestaan met gloednieuwe webshop

Flamingo Pet Products, de Kempische groothandel voor dierenbenodigdheden, blaast dit jaar 50 kaarsjes uit. In die 50 jaar tijd groeide Flamingo uit van een lokale vogelhandel naar een internationale groothandel met 8.500 accessoires en snacks voor hond, kat, knaagdier, vogel, kip, vis en reptiel. Bovendien is het bedrijf van plan om die groei verder te zetten met een gloednieuwe B2B-webshop.

Flamingo Pet Products werd opgericht door Réne Van Tendeloo in 1972. Aanvankelijk was Flamingo een vogelhandelaar in Geel. In 1980 maakte Flamingo de overstap naar vogelaccessoires. Vanaf 1985 werd het assortiment stilaan uitgebreid naar andere diergroepen, zoals honden en katten. In 1993 nam Erwin van Tendeloo het bedrijf van zijn vader over en al snel werden de exportactiviteiten opgestart. Na overname door een investeringsmaatschappij in 2011, kwam Flamingo in 2016 terug in lokale handen met een doorstart onder de naam ‘Flamingo Pet Products’. Sindsdien groeit het Belgische bedrijf gestaag. Sinds de opstart in 1972 zette Flamingo zich op de kaart in maar liefst 55 landen. Niet minder dan 175 medewerkers geven elke dag het beste van zichzelf om deze groei verder te zetten.

Flamingo groeit en die groei is natuurlijk te danken aan het enthousiaste personeel. “Het personeel is de motor achter onze expansie,” aldus Guy Toremans, CEO van Flamingo. Het bedrijf probeert regelmatig iets extra te doen voor de Flamingo-familie. Zo worden medewerkers onder andere in de watten gelegd met regelmatige traktaties, flexibele uurroosters, de mogelijkheid om een elektrische fiets te leasen, tal van extralegale voordelen, (milieubewuste) bedrijfswagen,… Uiteraard komen ook de huisdieren van de medewerkers niets tekort. Op 2 jaar tijd groeide Flamingo van 123 naar 175 medewerkers.

Digitalisering stond al hoog op de agenda bij Flamingo, maar door corona kwam alles nog eens in een stroomversnelling terecht. In 2021 lanceerde het Kempische bedrijf een gloednieuwe website met onlinecatalogus en tips voor huisdierenbaasjes. Maar ook aan de klanten is gedacht. Van dierenwinkel tot groothandel of trimsalon, professionele klanten kunnen voortaan naar hartelust shoppen in een fonkelnieuwe, gebruiksvriendelijke B2B-webshop. De komende maanden en jaren zal Flamingo nog meer inzetten op digitalisering. Zo zitten ze alvast vol plannen om de functionaliteiten van de website en webshop verder uit te breiden.

Share