Ga naar de inhoud

Geen beurszondag meer tijdens DIY, Home & Garden 2021

Op maandag 25 en dinsdag 26 januari 2021 wordt de 35ste editie van DIY, Pro & Garden georganiseerd. Deze tweejaarlijkse vakbeurs is een niet te missen afspraak voor retailers in dhz, tuinartikelen en professionele materialen. Opvallend aan deze editie is dat het event in het voorjaar plaatsvindt, zoals jaren terug reeds het geval was. Een bewuste keuze aldus beursorganisator Pieter Desmet: β€œDe voorbije jaren gaven diverse exposanten aan dat het najaar geen ideaal inkoopmoment vormde. Die opmerking hoorden we ook bij de meer professioneel gerichte aankoopverenigingen. Vandaar dat we besloten om de vakbeurs in het voorjaar te organiseren. We houden ook vast aan de oneven jaren als tijdstip voor ons event. Op die manier blijven we alterneren met de vakbeurs Green in Gent, wat positief nieuws is voor de tuinexposanten.”

Een andere verandering ten opzichte van de voorgaande edities is de schrapping van de beurszondag. De organisatie koos er meteen voor om de openingstijden op maandag en dinsdag te wijzigen. De beurs zal op beide dagen telkens open zijn van 11 tot 21 uur. De voorbije jaren organiseerden verschillende ketens en aankoopgroeperingen een meeting in Kortrijk Xpo, waarna ze vervolgens de vakbeurs bezochten. Dit zorgde er wel voor dat het de eerste uren vrij kalm was op de beursvloer. Om dit euvel aan te pakken, opteerde men ervoor om de openingsuren te wijzigen en de vakbeurs later te starten. 

Events organiseren in deze aparte tijden is geen evidentie. De organisatie neemt dan ook bijkomende maatregelen om de veiligheid van de bezoekers, exposanten en medewerkers te garanderen.
“Sinds begin september vallen alle Belgische vakbeurzen onder het handelsprotocol vallen. We mogen DIY, Pro & Garden dus perfect organiseren op 25 en 26 januari 2021 onder dezelfde voorwaarden die ook voor winkels en winkelcentra gelden. We voorzien dus de nodige ontsmettingsgels. Verder is het dragen van een mondmasker en het respecteren van de afstandsregels verplicht. Omdat de beursoppervlakte voldoende groot is en we per bezoeker voldoende ruimte kunnen voorzien, hoeven we geen tijdslots te hanteren”, besluit Pieter Desmet. Voor meer informatie kunt u terecht op www.diy-pro-garden.be. 

Share