Ga naar de inhoud

Duponzoo opent gloednieuwe dierenspeciaalzaak in Kuurne

Op 17 februari opende Duponzoo zijn conceptstore langs de Ringlaan 19 in Kuurne. Dierenliefhebbers vinden er een breed aanbod levende dieren, zoals vogels, papegaaien, knaagdieren, kippen, reptielen, aquarium- en vijvervissen, terug. Daarnaast wordt een ruim gamma voeding, verzorgingsproducten, huisvesting, accessoires en dergelijke gepresenteerd. In elke afdeling staan gespecialiseerde medewerkers klaar met persoonlijke info op maat van het dier en zijn baasje. Daarnaast worden tal van extra diensten aangeboden, waaronder een dogwash en een Wellopet-vestiging – waar de consument zowel bij dierenartsen, gedragsbegeleiders als een trimsalon terecht kan – om de klant een ‘alles onder één dak’-beleving aan te reiken.

Met de opening van deze nieuwe dierenspecialzaak positioneert Duponzoo zich nadrukkelijk in het Belgische retaillandschap en brengt het ook zijn klanten van Henegouwen en Noord-Frankrijk mee tot in Kuurne. De menselijke charme van de kleinere winkels van weleer gecombineerd met de kennis, de expertise en het aanbod van de zuivere speciaalzaak in een toekomstgericht concept, is ongetwijfeld een deel van het succes. Deze unieke stap markeert ook het begin van een belangrijk nieuw hoofdstuk in het verhaal van Duponzoo. Alle aandacht gaat naar de totaalbeleving vanuit de behoeften van het dier zelf. Daarom is ook de beslissing genomen om niet langer partner te zijn binnen de Famiflora-groep, in de winkel te Moeskroen. Een volgende stap in dit groeiverhaal zal het project Menen Tybersite zijn. Daar is het nog even wachten op een concrete timing van de bouwwerken. Duponzoo was ook proactief betrokken bij de oprichting van het ‘Charter voor dierenwelzijn’ vanuit de PET-werkgroep binnen Comeos.

In het maartnummer van Pet & Garden Pro vindt u alvast een ruime reportage over deze nieuwe, imposante dierenspeciaalzaak.

Share