Ga naar de inhoud

Globe Buddy introduceert nieuw duurzame hondenvoeding op basis van insecteneiwitten

Het Deense dierenvoedingsbedrijf Globe Buddy heeft premium hondenvoeding op de markt gebracht op basis van insecten. Het doel van het merk is om positieve verandering teweeg te brengen en hondeneigenaren te helpen een milieuvriendelijker leven te leiden. Globe Buddy richt zich met directe distributie naar de consument.
“We bieden een eenvoudige oplossing om de viervoeter gezond en lekker te laten eten en tegelijkertijd goed te doen voor de planeet, simpelweg door de impact van hondenvoer op het klimaat te verminderen,” legt Bjarne Gravesen Jensen, CEO en medeoprichter van Globe Buddy, uit.

Globe Buddy Brown-hondenvoeding op basis van insecten bevat eiwitten van de larven van zwarte soldaatvliegen, die geschikt zijn voor alle honden, vooral die met een gevoelige spijsvertering of intoleranties voor traditioneel vlees. Deze nieuwkomer is ook goed voor het klimaat. Het gebruik van insecteneiwitten in de productie van diervoeder vermindert de koolstofuitstoot. Volgens berekeningen die zijn uitgevoerd door het adviesbureau Viegand Maagøe in opdracht van Globe Buddy, is de koolstofvoetafdruk van de ingrediënten in het nieuwe product van Globe Buddy iets meer dan de helft van de gemiddelde voetafdruk van ingrediënten in standaard hondenvoeding.

“Hoewel veel bedrijven beweren dat ze milieuvriendelijk dierenvoer op de markt brengen, merken we dat huisdierenouders steeds meer vragen om transparantie over de ecologische duurzaamheid van het voer voor hun hond. Ons merk wil in deze onvervulde behoefte voorzien,” zegt Bjarne Gravesen Jensen.

Share