Ga naar de inhoud

Grote belangstelling voor Interzoo 2024

Tags:

11 maanden voor de start van ’s werelds belangrijkste vakbeurs voor de huisdierenbranche is een groot deel van de beschikbare oppervlakte al ingenomen, meldt organisator WZF (Wirtschaftsgemeinschaft Zoologischer Fachbetriebe GmbH). Dat onderstreept de wereldwijde interesse voor de petcare-industrie. Sinds de start van de inschrijvingen medio maart 2023 boekten al exposanten uit 58 landen hun standplaats. In totaal plant Interzoo 14 beurshallen voor de volgende die van 7 tot en met 10 mei 2024 in Neurenberg wordt gehouden. Dat zijn er twee meer dan tijdens Interzoo 2022.
“Die enorme respons bewijst de behoefte van de bedrijven om elkaar persoonlijk te ontmoeten op Interzoo en om hun producten te presenteren in direct contact met klanten. Momenteel noteren we vooral bij de boekingen uit Azië, Oceanië en Afrika aanzienlijk grotere standruimtes in vergelijking met Interzoo 2022. De sterke registratiecijfers en het hoge percentage internationale deelnames tonen aan dat qua internationale exposanten terugkeren naar het niveau van voor de pandemie. Ruim 1 op 10 van de bevestigde standhouders is trouwens nieuw op de beurs. Dit weerspiegelt de unieke diversiteit van Interzoo. We zijn blij dat we naast gevestigde bedrijven ook nieuwe merken en firma’s mogen verwelkomen”, stelt Dr. Rowena Arzt, Head of Exhibitions bij Interzoo-organisator WZF.

Naast Duitse exposanten zijn bedrijven uit Groot-Brittannië, Italië en de VS tot nu toe het talrijkst, maar er is ook een toegenomen interesse van Chinese ondernemingen, die tijdens de vorige editie in 2022 nog steeds aan strenge reisbeperkingen onderworpen waren. Veel landenpaviljoens zijn al bevestigd, waaronder nieuwe registraties van Griekenland en Nieuw Zeeland. Argentinië, India, Turkije en andere landen plannen voor het eerst een landenpaviljoen op Interzoo 2024.
“Met meer dan 15 landenpaviljoens die momenteel gepland staan, biedt Interzoo haar exposanten de mogelijkheid om
deel te nemen aan het event als onderdeel van een gemeenschappelijke stand, die een kant-en-klare oplossing en speciale diensten biedt,” legt Dr. Rowena Arzt uit. Bovendien hebben individuele exposanten en start-ups de mogelijkheid om van handige pakketdiensten te genieten. Tevens kunnen ze extra ondersteuning krijgen bij de voorbereiding op en de deelname aan de beurs door subsidieprogramma’s aan te vragen.

Net zoals voorgaande edities pakt Interzoo 2024 uit met een aantrekkelijk randprogramma dat inzicht biedt in cruciale thema’s en trends in de wereldwijde huisdierenbranche. Naast de Fresh Ideas Stage, waar start-ups en innovatieve producten zich kunnen presenteren staan er diverse seminaries en lezingen gepland. Bovendien vindt op 6 mei 2024 voor de tweede maal het Petfood Forum Europe by WATT Global Media in Exhibition Centre Nuremberg. “Door onze succesvolle samenwerking met WATT Global Media presenteren we de professionals uit de branche spannende inzichten en discussies over onder andere (de productie van) huisdiervoeding en diverse gerelateerde, actuele onderwerpen”, aldus Dr. Rowena Arzt.
De Interzoo App, die nog verder zal worden geoptimaliseerd voor Interzoo 2024, dient terug als een praktische en interactieve gids voor het beursaanbod.

Share