Ga naar de inhoud

Horta viert 30-jarig bestaan

Tags:

Er waren eens… 9 zelfstandige winkels die de krachten bundelden. Vandaag, dertig jaar later, zijn ze met 55 en is Horta uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de tuin- en diersector. Bovendien zijn er opwindende plannen voor de toekomst. Van 9 naar 55 vestigingen: dat is een explosie van winkels, maar ook van medewerkers, winkelruimte, aanbod én kennis. Horta is trots om in zee te gaan met zelfstandige ondernemers die lokaal verankerd zijn en heel wat ervaring en vakmanschap toevoegen aan de groep. Veel winkels hebben, naast tuin en dier, ook nog een extra specialisatie, zoals barbecue, bakken, decoratie of planten. Dit maakt dat iedereen – professional, hobbyist, tuinier, dierenliefhebber, bakaddict of levensgenieter – een antwoord vindt op zijn vragen of problemen. Want de tijden veranderen en Horta evolueert mee, maar doorheen de jaren is er altijd één duidelijke rode draad binnen Horta: expertise. Zowel op de winkelvloer als het hoofdkantoor, dat de winkels ondersteunt.

“Samen kunnen we fantastische dingen realiseren”, weet CEO Jan Van Rossem. “Dat hebben we al bewezen in het verleden en dat zullen we blijven doen in de toekomst. Hoe ziet die toekomst van Horta er dan uit? In 2023 wordt niet alleen de verjaardag van de groepering gevierd, er worden ook flinke stappen gezet die Horta future-proof moeten maken. De gloednieuwe website is nog maar net gelanceerd en er wordt een nieuw ERP- en kassasysteem geïmplementeerd in de winkels. Verder start de groepering met een loyalty-programma en een klantenkaart om trouwe klanten te belonen. Bovendien werd een allereerste Horta-magazine uitgebracht. Daarnaast gaat Horta dit jaar in zee met een nieuwe partner om de radiospots op te frissen, al blijft de bekende Horta-jingle bewaard! Voorts blijft de groepering werk maken van de ontwikkeling en de productie van referenties van eigen bodem.
“Grote plannen en mooie vooruitzichten, maar eerst gaan we vieren”, zegt Van Rossem. “We plannen een groot feest om al onze medewerkers, zaakvoerders, partners en leveranciers te bedanken. Daarna werken we met even veel enthousiasme en passie aan de volgende 30!”

Share